Logo hartvanzuidplas.nl
Moerkapelle nam tegen VEP revanche voor de kansloze uitnederlaag eerder dit seizoen. (foto: Stef Hoogendijk)
Moerkapelle nam tegen VEP revanche voor de kansloze uitnederlaag eerder dit seizoen. (foto: Stef Hoogendijk)

Peters wil creativiteit Moerkapelle prikkelen

  •   94 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Voor de zesde keer deze competitie noteerde Moerkapelle een driepunten. VEP uit Woerden werd met 2-1 verslagen. Dat het merendeel van de punten op sportpark De Wilde Veenen wordt gehaald, is geen toeval.

Trainer Martijn Peters is het ook opgevallen: Moerkapelle uit en thuis, is een wereld van verschil. Na afloop van het gewonnen duel met VEP somde de Waddinxveense oefenmeester alle uitwedstrijden met een positieve uitkomst op. Hij was zo klaar. "Eén overwinning, drie gelijke spelen. Zes punten dus."
Het is een score waar het zieltogende Moerkapelle van vorig seizoen zijn vette handtekening onder zou zetten, maar Peters en zijn spelersgroep willen meer. "Het is natuurlijk heel mooi dat we al zesentwintig punten hebben", reageerde hij. "Het is ook mooi dat we minder doelpunten tegen krijgen. Dat zijn twee elementen waar we veel aandacht aan hebben besteed." Onder de noemer organisatie zette Peters met Moerkapelle vanaf het begin van het seizoen in op stabiliteit. Een goede veldbezetting gekoppeld aan een gezonde dosis werklust. "Vergeleken met het begin van de competitie hebben we stappen gezet." Dat is ook terug te zien aan de houding van tegenstanders. Die beginnen tegenwoordig met het nodige respect aan wedstrijden tegen Moerkapelle. Vooral in de eigen vertrouwde omgeving is Moerkapelle een lastige ploeg om te bestrijden. "Er zijn maar weinig ploegen meer die tegen ons meteen druk zetten."

Waar Moerkapelle in thuisduels durft te voetballen, ontbreekt die lef nog wel eens buiten de gemeentegrenzen. Peters kan dat niet los zien van een aspect dat nog te weinig in het Moerkapelse spel gesloten is: creativiteit. "Organisatorisch hebben we de boel op orde, op het gebied van creativiteit hebben we nog vorderingen te maken." Peters heeft al een idee hoe hij zijn spelers creatief kan prikkelen. "Andersoortige trainingen."
Die creativiteit moet leiden tot meer aanvallend vermogen. Als een rode draad door het seizoen loopt het aantal gecreëerde kansen. Die is aan de zuinige kant. Peters: "Heel veel kansen krijgt een spits als Michael Koolhaas niet."
Ook tegen VEP werd Koolhaas, tot zaterdag goed voor zes treffers, nauwelijks in stelling gebracht. Tot de 72e minuut, toen hij op het randje van buitenspel (Peters: "Het had ook buitenspel kunnen zijn"), alles goed deed wat een spits moet doen (2-1). Een andere aanvaller, Harmen Verweij die voorin Tim Korevaar verving, had voor rust de 1-1 gemaakt.
(Erik van Leeuwen)

Meer berichten