Logo hartvanzuidplas.nl
Trainer René van Beek: “Achteraf had ik wat moeten zeggen.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Trainer René van Beek: “Achteraf had ik wat moeten zeggen.” (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Groeneweg ontsnapt tegen VELO

  •   125 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen - Het standbeeld dat Maurice Eckhardt bij Groeneweg krijgt als hij stopt, kan weer een paar centimeter hoger worden. De meester van belangrijke doelpunten sloeg zondag weer toe in de slotfase. Met zijn 5-5 (!) tegen VELO behoedde hij Groeneweg voor een heleboel ellende.

De supporters van Groeneweg zijn altijd hondstrouw en positief, maar in de wedstrijd tegen VELO mopperden ook zij over het spel van hun favorieten. "Dat kon ik mij goed voorstellen", zei trainer René van Beek. "Ik vond het ook Groeneweg-onwaardig. Slordig, veel balverlies, onsamenhangend. Je mag best weten: ik ben hartstikke blij dat we uiteindelijk hebben gelijkgespeeld." Die laatste woorden konden niet los worden gezien van het belang van het duel. Bij verlies was de voorsprong van Groeneweg op hekkensluiter VELO tot één punt geslonken. "Dan hadden we zwaar in de penarie gezeten", zei verdediger Luuk Gritter. Dankzij het wandelende clubmeubelstuk Maurice Eckhardt kon Groeneweg alsnog opgelucht ademhalen. In de opwindende slotfase, met een gejaagd Groeneweg massaal in de aanval, maakte de goalgetter op leeftijd twee minuten voor het scheiden van de markt de 5-5. Even daarvoor had Bas Roos nog de lat geraakt. "Ik zat 'm echt te knijpen", reageerde Van Beek. "Ik ben me bewust dat we door het oog van de naald zijn gekropen." Van Beek zag al voor de wedstrijd dat er iets niet goed zat bij zijn ploeg. "In de warming-up voelde ik het. Ik dacht bij mezelf: ga ik er wat van zeggen of juist niet? Als je er wat van zegt wordt het namelijk een dingetje. Achteraf gezien had ik wat moeten zeggen."
"We liepen tijdens de wedstrijd ook tegen elkaar te zeuren", zei Gritter. "Dat doen we eigenlijk nooit." Van Beek baalde vooral van drie tegendoelpunten uit standaardsituaties. "We gingen de duels niet aan." Gritter: "We zaten sowieso niet in de wedstrijd." Dat beaamde Van Beek: "We wisten de vrije man niet te vinden. Alleen maar lange ballen." Des te opmerkelijker was het dat Groeneweg vijf keer scoorde: Freek Hoogeveen (2), Coen Hoogeveen, Robin Zuierveld en reddende engel Maurice Eckhardt. Van Beek: "We zijn echt ontsnapt."

Meer berichten