Logo hartvanzuidplas.nl
Mark van der Laan op archieffoto. (foto: Stef Hoogendijk)
Mark van der Laan op archieffoto. (foto: Stef Hoogendijk)

Koele Van der Laan bezorgt Moordrecht gelijkspel

  •   79 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht - Moordrecht hield zaterdag een meer dan verdienstelijk punt over aan de thuiswedstrijd tegen Rohda'76. Vanaf de stip bleef alleskunner Mark van der Laan koel: 2-2.

Hij behoort tot de drie beste spelers van de blauwwitten, Mark van der Laan wordt als zodanig ook ingezet. Is hij nodig in de laatste linie, dan organiseert en corrigeert hij, wordt zijn inbreng op het middenveld verlangt, dan buffelt hij, probeert hij intelligente passjes te geven en zorgt hij voor de verdedigende balans. Tegen Rohda'76 werd hij in de slotfase naar de spits gedirigeerd omdat Moordrecht, ongelukkig op achterstand door een als voorzet bedoeld schot, een 1-2 achterstand moest goedmaken. Van der Laan deed ook als stormram en breekijzer wat van hem verwacht werd: voor chaos en onrust zorgen in de Bodegraafse defensie. Die kraakte, met als resultaat een met de hand gekeerd schot door een Bodegraver van Stefan Bos. De eerste strafschop, voor rust, was benut door Moustafa Massaoudi, routinier Van der Laan nam de verantwoordelijkheid op zich voor de tweede. Hij miste niet. "Mark is voor een trainer een geweldige speler", loofde De Jong zijn routinier. "Ik heb hem graag op het middenveld, maar ik had tegen Rohda bewust gekozen om hem samen met Daniël Latuheru in het centrum van de verdediging te laten spelen voor extra zekerheid."

Het gelijkspel kwam als geroepen. De Jong: "Ook omdat we nu een serie wedstrijden krijgen die je gerust als pittig kan omschrijven. We ontmoeten nog vijf ploegen uit de top zes. Rijnstreek is de enige tegenstander die nog onder ons staat."

Meer berichten