Logo hartvanzuidplas.nl
De talenten van Nieuwerkerk vieren feest in Dordrecht.
De talenten van Nieuwerkerk vieren feest in Dordrecht.

D1 CKV Nieuwerkerk Nederlands kampioen

  •   163 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Zaterdag 6 april 2019 is een dag die kan worden bijgeschreven in de geschiedenisboeken van korfbalvereniging CKV Nieuwerkerk. D1 werd die dag in Dordrecht Nederlands kampioen.

Op een kampioenschap met onder andere Korfbal Leagueclubs zoals PKC, LDODK, Fortuna en KZ ging Nieuwerkerk er met de titel vandoor. De finale tegen LDODK D1 uit het Friese Gorredijk werd, na een 3-4 achterstand bij rust, met 10-6 gewonnen. Groot feest voor de pupillen van de D1 en hun supportersschare.
De openingswedstrijd in de poulefase was tegen PKC D1, de D1 van de grootste club van Nederland. Na een gelijkopgaand begin werd CKV D1 sterker. Dankzij een zeer sterke defensie wist PKC maar drie keer te scoren. Nieuwerkerk deed dat zelf negen keer en won het belangrijke openingsduel zo met 9-3.
De tweede poulewedstrijd tegen KZ uit Koog aan de Zaan verliep minder succesvol. Nieuwerkerk verloor met 4-5 en moest daardoor de laatste wedstrijd tegen De Meeuwen, dat de eerste twee wedstrijden in winst had omgezet, winnen. Dat gebeurde ook (7-1) en daardoor plaatste Nieuwerkerk zich op basis van doelsaldo voor de finale tegen LDODK, dat in de andere poule favoriet Fortuna achter zich had gelaten. Het werd sowieso een onvergetelijke ervaring voor de jonge talenten van CKV. Volle tribunes aan twee kanten van het veld, met heel veel publiek uit Nieuwerkerk. De spanning zorgde voor een wat traag begin van de wedstrijd. LDODK stond bij rust 4-3 voor. Na de pauze gooide Nieuwerkerk alle schroom van zich. De ploeg van Masja Sies, Marlies van der Burgt en John Tims scoorde zeven keer op rij en besliste daarmee de finale (10-4). De laatste twee Friese goals waren alleen voor de statistieken.
Een mooie huldiging op de speelvloer in Dordrecht volgde.

Meer berichten