Logo hartvanzuidplas.nl
Clint Broer, op archiefbeeld actief als spits, werd noodgedwongen op doel gezet. (foto: Stef Hoogendijk)
Clint Broer, op archiefbeeld actief als spits, werd noodgedwongen op doel gezet. (foto: Stef Hoogendijk)

'Knetterhard' werkend Moordrecht pakt punt

  •   141 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht vervulde meer dan zijn sportieve plicht bij VEP, dat nog kans maakte op de nacompetitie. De ploeg van trainer Dennis de Jong sleepte een zwaarbevochten gelijkspel in de wacht: 2-2.

"Knap hoor", vatte de trainer de prestatie van zijn ploeg in Woerden samen. "We hebben knetterhard gewerkt. Ik ben trots op die mannen." De Jong roemde de flexibiliteit van zijn ploeg. In de warming-up werden keeper Davey van den Berg en zijn vader Ton, die keeperstrainer is, plotseling weggeroepen vanwege privé-omstandigheden. Een reservekeeper had Moordrecht niet bij zich. "Clint Broer wierp zich meteen op als keeper. Er ontstond een soort van eensgezindheid, van 'we zorgen dat Clint weinig te doen gaat krijgen'. VEP viel wel aan, maar we speelden gegroepeerd en gaven weinig kansen weg. Eigenlijk waren de beste kansen nog voor ons", aldus De Jong.

Na een uur spelen maakte Moordrecht gebruik van de snelheid van Diego Sohailet. Nadat VEP op 1-1 was gekomen, namen de gasten opnieuw een voorsprong. Met een uittrap bereikte Clint Broer, normaal gesproken spits, invaller Davy Hehakaya. De A-junior, die in het veld was gekomen voor de geblesseerde Stefan Bos, maakte geen fout: 1-2. In de slotfase nam de druk op het Moordrechtse vlak verder toe. Vijf minuten voor tijd werd Broer voor de tweede keer gepasseerd (2-2). Het nam het enthousiasme bij De Jong niet weg. "Ik heb genoten van de inzet."

Meer berichten