Logo hartvanzuidplas.nl
ZVH heeft de selectie voor komend seizoen rond. Tien van de elf spelers blijven.
ZVH heeft de selectie voor komend seizoen rond. Tien van de elf spelers blijven.

Ricardo Hofman tweede aanwinst ZVH

  •   146 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – CAS-CRM/ZVH gaat volgend seizoen de eredivisie in met Ricardo Hofman. De club neemt de 21-jarige speler over van Inter Rijswijk, afgelopen seizoen in de topdivisie één van de titelconcurrenten.

Hofman is door ZVH gehaald als passer/loper. "Maar hij kan ook in de diagonaal spelen, hij is, net als onze andere aanwinst, Cain van Hal, multi-inzetbaar", aldus trainer Kristian van der Wel. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Hofman al de nodige ervaring. Hij speelde met Inter Rijswijk al in de eredivisie. "Wij denken dat hij met zijn spel en karakter goed past bij de huidige spelersgroep", zegt Van der Wel. "Het is een jongen die 'hoog' zit in zijn spel." ZVH heeft met het aantrekken van Hofman de selectie voor komend seizoen rond. Vorig seizoen telde het team elf spelers, in de eredivisie twaalf. Tristan Keijzer is vertrokken. "We hebben nog even getwijfeld om de selectie uit te breiden met een dertiende man. Die luxe was er. We zijn door een aantal spelers gebeld. Jongens uit de eredivisie en ook door spelers die nu in de topdivisie spelen. Voor ons stond vast dat wij met dit team de eredivisie in willen. Deze spelers hebben immers promotie bewerkstelligd. Daarnaast denken we dat er in deze groep voldoende rek zit om straks ook in de eredivisie verder te ontwikkelen."
"Wij hebben gekeken wat we misten en zijn op zoek gegaan naar spelers die in zichzelf willen investeren." Met het oog op de eredivisie breidt ZVH het aantal trainingen komend seizoen uit van drie naar vier. "We trainden op dinsdag, donderdag en vrijdag, daar komt maandag bij", geeft Van der Wel aan. "Daarnaast hebben we een gezamenlijke training in de sportschool." Van der Wel wordt bij de trainingen geassisteerd door Ronald Kooijman en Roland Rademaker. "We rouleren. In je eentje is het niet te doen, een volledige baan en dan het volleybal erbij."
Tot de echte start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen traint ZVH twee keer in de week. "Dat is bedoeld om bezig te blijven. Een aantal jongens draait een fulltime-beachseizoen, zoals Cain van Hal en Max Nieuwstadt. Bram Wiltenburg krijgt met Jong Oranje een drukke zomer."

Meer berichten