Logo hartvanzuidplas.nl
'Een club met de omvang van Nieuwerkerk moet zelfvoorzienend kunnen zijn', vindt trainer Ron Luijten.
'Een club met de omvang van Nieuwerkerk moet zelfvoorzienend kunnen zijn', vindt trainer Ron Luijten.

Roy Spierings maakt selectie Nieuwerkerk compleet

  •   320 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk beleeft dit jaar zijn rustigste transferperiode van het laatste decennium. Met de komst van keeper Roy Spierings van XerxesDZB is volgens trainer Ron Luijten de selectie voor komend seizoen compleet.

Door Erik van Leeuwen

De komst van een nieuwe sluitpost had voor Nieuwerkerk de hoogste prioriteit omdat reservekeeper Kenzo Abel deze zomer naar Berkel overstapt. "Het was belangrijk dat er concurrentie kwam voor Sander Hoffmann", aldus Luijten. "Roy is een ervaren keeper, die bewezen heeft het niveau van de derde klasse aan te kunnen. Hij heeft bovendien een Nieuwerkerk-verleden."

Dat geldt ook voor de twee andere aanwinsten Shane van den Engel en Scott van Dijk, die vorige maand al door Nieuwerkerk werden vastgelegd. "We hebben vorig seizoen een duidelijke koers uitgestippeld met Nieuwerkerkse jongens. Het is zaak om dat de komende jaren te borgen", meent Luijten. "Een club met de omvang van Nieuwerkerk moet ook zelfvoorzienend kunnen zijn."

De technische staf heeft inmiddels 25 man op de lijst voor het eerste elftal. "Daar zitten ook enkele jonge jongens die uit de jeugd komen, bij. Die krijgen de kans zich te bewijzen. Van de groep van 25 spelers moeten er drie afvallen."

Naast Kenzo Abel vertrekken Leon Hulshoff en Edinho Pique. Van dat drietal speelde alleen Pique, die naar Oud-Beijerland verkast, met enige regelmaat in de basis. Vanwege de beperkte mutaties hoeft de technische staf geen kennismakingsavond met voorstelronde te organiseren. "We kennen elkaar allemaal al." Wel is de selectie vrijdag van de partij op het traditionele kampioenenbal waar de club alle kampioenen huldigt. "De technische en medische staf is ook rond", aldus Luijten. "Alleen Matthew van Kampen, die met Leo Lansbergen teammanager was, stopt. Leo gaat dat nu in zijn eentje doen."

De eerste training voor het nieuwe seizoen staat voor zaterdag 10 augustus om 10.30 uur op sportpark Dorrestein op de agenda. Luijten heeft een groot vertrouwen in zijn selectie. De vreugdefoto's van het kampioenschap zijn nog maar nét ontwikkeld of de oefenmeester uit Berkel en Rodenrijs denkt al aan nieuw succes. "Het streven is de tweede klasse."

Meer berichten