Logo hartvanzuidplas.nl
Jop Brouwer.
Jop Brouwer. (foto: Marco Spelten)

Nieuwerkerk lijft talent Jop Brouwer in

  •   77 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jop Brouwer. Het 19-jarige talent komt over van Oranje Wit uit Dordrecht.

Brouwer, die na de zomer gaat studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, staat bekend als een echte spits met een sterk afstandsschot. Meerdere clubs waren geïnteresseerd in de jonge Dordtenaar, die na een succesvolle periode in de jeugd van Oranje Wit met onder andere een nationale titel in de B1 – na winst in de finale op Nieuwerkerk B1 – en een Europese titel met Oranje onder negentien jaar afgelopen seizoen voor het eerst bij de senioren speelde.

Met Oranje Wit speelde hij een goed zaalseizoen waarin promotie naar de hoofdklasse, het niveau waarop Nieuwerkerk actief is, maar net werd gemist. Brouwer wilde dolgraag in de zaal-hoofdklasse spelen en oriënteerde zich zodoende op een avontuur bij een nieuwe club. Vorige maand zag hij om dezelfde reden ploeggenoot Bo Oppe, dame van Jong Oranje, de stap naar KCC in Capelle maken.
Brouwer maakte het gehele afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Jong Oranje, net als Nieuwerkerk-speler Koen Collée viel hij af voor de definitieve selectie. Hij wordt in zijn leeftijdsklasse geteld bij de beste heren van het land.

Brouwer is na Nikita Ephraim (HKV/Ons Eibernest), Nika Fricova (WION) en Maik Hoogendoorn (Korbis) de vierde aanwinst voor de ploeg van de coaches Leon Simons en Jan van Essen.

Meer berichten