Logo hartvanzuidplas.nl
Bart van den Berg is één van de steunpilaren bij TC Nieuwerkerk. (foto Paul Verschoor)
Bart van den Berg is één van de steunpilaren bij TC Nieuwerkerk. (foto Paul Verschoor)

NK-feestje bij TCN mét de jarige zelf

  •   27 keer gelezen   Sport

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het tennispark van TC Nieuwerkerk is komend weekend voor de tweede keer het decor van de play-offs van de heren-eredivisie. Voorzitter Hans Schrijver is trots en blij dat ook TCN er zelf bij is. "Anders voelt het als alsof de jarige zijn eigen verjaardagsfeestje mist."

Door Erik van Leeuwen

Schrijver zit er een paar dagen voor het NK, het tweede op Nieuwerkerkse bodem dus, relaxed bij. Van spanning is geen sprake. "Ik kan me herinneren dat ik twee jaar geleden een stuk nerveuzer was. Toen was alles nieuw. Die ervaring nemen we nu bij de organisatie mee."

Tachtig procent is hetzelfde als twee jaar geleden. "Daar konden we het draaiboek van het eerste NK voor gebruiken. Maar we zijn wel op zoek gegaan naar de extraatjes. Eén van die extraatjes is een clinic voor de jeugd, van 10.30 tot 12.00 uur, met oud-prof Jacco Eltingh. Leden, maar ook niet-leden zijn welkom."
Het bestuur vindt het sowieso belangrijk dat het NK in de club breed wordt uitgedragen. Dat is ook de filosofie achter het heren-eredivisieteam. Geen club speelt langer met de huidige spelers dan TCN. "Dat is voor ons een voorwaarde want we willen dat die jongens herkenbaar en voelbaar zijn. We betalen ook geen bonussen of zoiets. Ze krijgen bij ons een vergoeding en voor de rest ligt de nadruk op het team."
Dat team had nog de grootste moeite om zich te plaatsen voor het NK op eigen bodem. Pas op de laatste speeldag werd plaatsing afgedwongen en daarmee slaakte Schrijver een zucht van verlichting. "Het maakt het nét wat leuker dat we zelf meedoen." Hij heeft geen idee of de kampioen van vorig jaar zijn titel kan prolongeren. "Veel zal ook afhangen van hoe fit Stephan Fransen is. Hij heeft door een elleboogblessure weinig kunnen spelen. Hij was vorig seizoen ongeslagen in het enkelspel."
De loting koppelde TCN voor de halve finale, die zaterdag wordt gespeeld, aan Lewabo. Bij winst spelen de Nieuwerkerkers (ook aanvang 12.00 uur) zondag tegen de winnaar van Spijkenisse-Suthwalda.

Meer berichten