Logo hartvanzuidplas.nl
Coen Hoogeveen in duel met een Wilhelmus-speler. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Coen Hoogeveen in duel met een Wilhelmus-speler. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Kater duurt voort bij Groeneweg

  •   142 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen - "Gelukkig hebben we nog een paar weken", zei trainer René van Beek zondag na het bekerdebacle tegen Wilhelmus. Niet zozeer de 1-5 nederlaag bezorgt hem een slechte nachtrust, veel meer ligt hij wakker van het gebrek aan vorm van zijn ploeg.

Het was toeval, maar ook meteen illustratief voor de situatie van Groeneweg: toen de roodzwarten zich in het zweet werkten tegen Wilhelmus uit Voorburg maakte een zwarte kater (met witte voetjes) op de rand van de reclameborden aan de zijlijn de gevaarlijkste capriolen.
Groeneweg sloot vorig seizoen af met een kater van jewelste (degradatie uit de eerste klasse) en die kater is bij het begin van het seizoen nog niet verjaagd. Wilhelmus legde zondag de zwakke plekken bij de Zevenhuizenaren genadeloos bloot. Een aanval die nog zoekende is, een middenveld dat nog niet optimaal functioneert, en een doelman die allesbehalve zeker het nieuwe seizoen is ingegaan. Groeneweg kreeg kansen, benutte er één (Freek Hoogeveen) maar verprutste er veel meer, en gaf zelf wel heel makkelijk de goals weg. Doelman Niels Heijkoop zag er bij drie tegentreffers niet lekker uit. "Ik ga niet dramatisch doen", reageerde René van Beek. "Zó slecht was het ook weer niet. Na rust hadden we meer grip en controle. We creëerden alles bij elkaar toch een handvol kansen." Van Beek is op zoek naar vastigheid in elke linie. Hoewel Maurice Eckhardt nog steeds in beeld is, realiseert de trainer dat hij voorin de sleutelposities anders moet gaan inkleden. Grootste discussiepunt is Mario van Dieren, die zowel als aanvaller als middenvelder kan spelen. Tegen Wilhelmus speelde Van Dieren als centrale middenvelder. "Mario heeft zich als aanvaller altijd opgeofferd voor het team, maar ik denk dat hij zich nog beter kan ontwikkelen als middenvelder." Het betekent wel dat Groeneweg voorin een belangrijke speler kwijtraakt, die vooral als aanspeelpunt fungeerde. "Klopt, maar ik wil op zoek naar een oplossing voor de lange en niet voor de korte termijn", aldus Van Beek, die zich verder niet in zijn kaarten liet kijken. "We hebben aanvallers genoeg, maar een deel daarvan is nog niet in vorm."

Meer berichten