Logo hartvanzuidplas.nl
Lotte Dingjan begon tegen BEP in de basis. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Lotte Dingjan begon tegen BEP in de basis. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Zuinige start CKV Nieuwerkerk

  •   200 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - De korfballers van CKV Nieuwerkerk hebben zonder te imponeren de eerste punten van het nieuwe veldseizoen binnengehaald. BEP uit Purmerend werd op sportpark De Kleine Vink met 17-10 opzij gezet.

Nieuwerkerk heeft voor komend veldseizoen de lat hoog gelegd. Het voelt zich verplicht om de stap van de overgangs- naar de hoofdklasse te maken. "Kampioen worden is ons doel inderdaad", deed trainer Leon Simons niet geheimzinnig. "Een doel dat je met elkaar moet bereiken. Dat klinkt clichématig, maar zo werkt het wel in de sport."
Simons spiegelt zich graag aan Swift, de ploeg die Nieuwerkerk vorig seizoen de weg naar promotie versperde. "Swift won vorig jaar alles, terwijl de teams daaronder elkaar min of meer afmaakten. Zo heb ik dat nu ook voor ogen. Onze wedstrijden winnen en dan mogen onze concurrenten aan elkaar punten verspelen."
Op het spel van Nieuwerkerk was zaterdag tegen BEP nogal wat aan te merken. Dat lag volgens Simons niet aan het weer en de stortbuien die spelers, trainers en publiek op hun hoofd kregen. "Het weer was niet super, maar ik had niet het idee dat het van grote invloed was. Er stond bijna geen wind."
Nieuwerkerk had een matige afronding en was onnauwkeurig in de passing. "Scherpte", vatte Simons het samen, die vond dat de zege bekeken moest worden 'in het licht van de competitiestart'. "We zijn pas een paar weken bezig, je kunt niet verwachten dat alles dan optimaal is. We hebben een bewuste keuze gemaakt om pas 17 augustus te beginnen met trainen. Het seizoen is lang, ik wil ook dat we nog fris en goed zijn na de zaal."
De zeventig procent waarop Nieuwerkerk speelde was in elk geval ruim voldoende om BEP te verslaan. Na een zeer matige eerste helft liep de thuisploeg uit naar 12-5. Simons: "We moeten werken aan verbetering, maar dat weten de spelers ook. Het kwam te vaak voor dat we een aanval hadden zonder schot en dat er een afspeelfout werd gemaakt."
Nieuwerkerk kende één debutant: de van Oranje Wit overgekomen Jop Brouwer mocht vanaf de eerste minuut starten.

Meer berichten