Logo hartvanzuidplas.nl

Groeneweg krijgt te weinig bij FC IJsselmonde

  •   107 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – De tweede klasse is voor Groeneweg nog geen utopia. Zondag verloor de ploeg van trainer René van Beek opnieuw, ditmaal van FC IJsselmonde (2-1). Toch was het gevoel anders dan vorige week na de nederlaag tegen VFC.

Tegen VFC speelde Groeneweg een wedstrijd die, zo was iedereen bij de club van mening, 'on-Groenewegs' was. Gesproken werd er afgelopen week niet, wel hard getraind. En ook zondag tegen FC IJsselmonde lieten de spelers hun voeten spreken. "De passie die tegen VFC ontbrak was er nu wel. Het was honderd procent beter", meende Jos Pieter Hordijk, die als rechtshalf stond geposteerd. "Bij vlagen koppelden we dat ook aan goed spel. Daarom is het zo jammer dat we na afloop met lege handen staan."

Groeneweg had in Rotterdam op basis van het veldspel en de kansen minimaal een gelijkspel verdiend. FC IJsselmonde toonde zich echter effectiever. Na de 2-1 van Robin Zuierveld maakte Groeneweg verwoed jacht op de gelijkmaker. Hordijk: "We hebben gestormd op het doel van IJsselmonde. In de laatste vijf minuten alleen al schoot Freek Hoogeveen voorlangs en kopte Bas Roos tegen de keeper aan, waarna de bal van de lijn werd gehaald."

Meer berichten