Logo hartvanzuidplas.nl
Mike Janssen tekent voor de vroege 1-0.
Mike Janssen tekent voor de vroege 1-0.

Nieuwerkerk heeft aan één helft genoeg

  •   195 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk kent een uitstekende start in de derde klasse. Na de uitwinst bij DFC (0-5) werd zaterdag ook de eerste wedstrijd op eigen bodem in winst omgezet. BZC/Zuiderpark lag al na de eerste helft als een geslagen bokser in de hoek: 4-0.

Door Erik van Leeuwen

Trainer Ron Luijten had voor het duel met de Rotterdamse club enkele aanpassingen gedaan in zijn elftal. Bart Slob, tegen DFC nog rechtsback, keerde terug op het middenveld, terwijl Bart Meeskens en Kevin Kamerbeek de backpositie innamen. Dat ging ten koste van Nick Weers, die op de bank moest plaatsnemen. "Met Kevin en Bart hoopte ik het gevaar van de snelle aanvallers aan de buitenkant te beteugelen", verklaarde Luijten zijn keuze. "We hebben de luxe van een brede selectie, maar dat betekent ook dat we soms lastige keuzes moeten maken."

De tactische omzettingen pakten in de eerste helft uitstekend uit. Nog niet alle supporters hadden hun plekje op de tribune gevonden toen Mike Janssen na een fraaie crosspass van Remco Langerveld en goed werk van Stefan van der Vlegel oog in oog kwam met de Rotterdamse keeper: 1-0.

Na een kwartier spelen was de stand al 3-0 door twee treffers van Stefan van der Vlegel. Nog voor rust maakte Shane van den Engel er 4-0 van. "De eerste dertig minuten waren meer dan uitstekend", zwaaide Luijten zijn spelers alle lof toe. De trainer zag dat zijn ploeg dat hoge niveau na rust bij lange na niet meer haalde. De gasten wilden niet met een nog hogere uitslag naar huis terug en gooiden de beuk erin. "Ze speelden ronduit hard", oordeelde Luijten. "Daar gingen we niet goed mee om. We speelden ook een stuk slordiger dan voor rust en het zal meegespeeld hebben dat de echte drive er niet meer was. Dat heb je snel als je comfortabel met 4-0 voorstaat."
De tweede helft was er dan ook volgens Luijten een om snel te vergeten. De trainer wees, met trots, op de mooie cijfers van zes punten uit twee duels en een doelsaldo van negen voor en nul tegen. "Daar mogen we best van genieten. Niet te lang, want de komende weken wachten grotere testen tegen SSS, Zwarte Pijl en VVOR."

Meer berichten