Noah Lilipaly nam de 1-1 voor zijn rekening.

Pijn Moordrecht komt na rust

Sport 383 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht wacht in de vierde klasse nog op het eerste punt. In de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Bergambacht hield het tot de rust stand (1-1), daarna kwam de pijn: 1-6.

Door Erik van Leeuwen

Trainer Glenn Telusa kreeg een paar uur voor de wedstrijd een telefoontje van aanvoerder Daniël Latuheru. "Hij was wakker geworden met een opgeblazen kuit en kon niet spelen", aldus de trainer, die besloot om met Davey Hehakaja in het hart van de verdediging te starten. Net als zijn ploeggenoten maakte de jongeling in de eerste 45 minuten een uitstekende indruk. Moordrecht gaf Bergambacht uitstekend partij en liet zich ook niet uit het evenwicht halen toen de gasten door een dekkingsfout op 0-1 waren gekomen. Via Noah Lilipaly herstelde Moordrecht de balans. De thuisploeg kreeg in de fase voor rust zelfs grote kansen op de 2-1, via Clint Broer, Djazz Manusama en Diego Sohailat.
De snelle 1-2 van Bergambacht na rust, na een minuut of vijf, was een klap die Moordrecht niet meer te boven kwam. "Er knakte iets in de ploeg", constateerde Telusa. "Het werd open huis. De buitenspelers van Bergambacht kregen het op hun heupen en we hadden geen antwoord op hun powervoetbal."
"Het is belangrijk om het positieve van vandaag eruit te lichten: de eerste helft was de beste van dit seizoen. Daar moeten we op voortborduren."