Logo hartvanzuidplas.nl

IJsselvogels verkeert in zorgelijke toestand

  •   372 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels zal vanaf zaterdag een ander gezicht moeten laten zien dan het tot nu deed. De Moordrechtenaren verloren afgelopen zaterdag in de competitie tegen Tilburg (13-24) voor de vijfde keer en verkeren in een zorgelijke toestand in de tweede klasse.

Trainer Mark van den Brink realiseert zich dat zijn ploeg een kwaliteitsverbetering moet tonen wil het de komende wedstrijden kans maken om punten te pakken. Veel tijd heeft IJsselvogels niet, want volgens de Waddinxveense oefenmeester is het al één minuut voor twaalf. Van den Brink had vorige week al de duels met mede-degradatiekandidaten WION uit Rotterdam en ODO uit Maasland aangewezen als cruciale ontmoetingen. Door de recente nederlaag tegen Tilburg is het belang ervan niet veranderd, wel beginnen hij en zijn ploeg met 'een slecht gevoel' aan de dubbele tweekamp. "In de voorgaande wedstrijden heb ik steeds hoop gehad. Tegen Tjoba waren we dichtbij de winst, vorige week speelden we twintig ijzersterke minuten. Vandaag tegen Tilburg heb ik echter geen positieve zaken kunnen ontdekken."
"Of het nu kwam doordat we het zelf niet konden opbrengen of juist door de tegenstand van Tilburg, feit was dat er totaal niet uitkwam wat we voor ogen hadden. Binnen tien minuten stonden we met 2-6 achter."

Van den Brink schrok van wat hij zag. "De hoofden gingen omlaag, er was nul vertrouwen meer."
Helemaal onbegrijpelijk vindt hij dat niet. "Iemand vertelde me afgelopen week dat IJsselvogels sinds de zaal van afgelopen seizoen niet meer gewonnen heeft. Dat doet veel met een ploeg. Van een overwinning gaat een heilzame werking uit."

IJsselvogels, in de zaal gedegradeerd naar de derde klasse en op het veld naar de tweede klasse, zit in een vrije val. "We zijn bezig die parachute opengeklapt te krijgen, maar de touwtjes ervan zitten nog in de knoop. Het wordt tijd om die knoop uit elkaar te krijgen."
"Als we de komende twee wedstrijden niet winnen wordt het heel lastig om kans te houden op handhaving. Ik bekijk het van de positieve kant: bij winst zaterdag op WION doen we weer helemaal mee." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten