Logo hartvanzuidplas.nl

Moerkapelle houdt topscore in stand

  •   131 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle maakt de beste start sinds tijden in de vierde klasse. In en tegen Ammerstol werd zaterdag de derde opeenvolgende zege behaald: 0-2. Daardoor is Moerkapelle nog steeds zonder puntverlies.

De enige andere ploeg die tot nu toe een honderdprocentscore achter zijn naam heeft is Floreant. De Boskopers hebben echter één wedstrijd meer gespeeld dan Moerkapelle, dat vanwege de viering van het 90-jarig bestaan op de eerste speeldag niet in actie kwam. Floreant verzamelde in vier duels twaalf punten. Trainer Martijn Peters is uiteraard content met de start in de competitie, maar wees op de zware periode die zich aandient: "Het serieuze werk met Floreant en Bergambacht, de uitgesproken titelkandidaten in de afdeling, komt nu. Ik ben heel benieuwd hoe we ons in die wedstrijden kunnen manifesteren."

De eerste helft in Ammerstol kende een rommelig verloop. In de 38e minuut besloot de scheidsrechter beide ploegen zelfs enige tijd naar de kleedkamer te sturen. Hij was het commentaar op zijn leiding zat. Moerkapelle trof geen blaam. "Er werden wat opmerkingen gemaakt door spelers, spelers in de dug-out van Ammerstol en een supporter van Ammerstol. Na een kwartiertje werd de wedstrijd hervat. Na zeven minuten gingen we weer rusten voor een kwartier. Dat was wel apart", aldus Peters, die voor de tijdelijke onderbreking zijn ploeg al afstand had zien nemen. Een lange bal van achteruit in de achttiende minuut werd door Laurens Sluiter bij Timon van Dam bezorgd, die alweer zijn vijfde goal van deze competitie maakte. Zeventien minuten later was Sluiter zelf het eindstation van een Moerkapelse aanval (0-2). Na de pauze verzuimde Moerkapelle de voorsprong uit te breiden. De bezoekers kregen volgens trainer Martijn Peters vier, vijf goede mogelijkheden. "Rond de tachtigste minuut ging Ammerstol wat opportunistischer spelen met hoge ballen. Dat is altijd oppassen." Eén keer moest Moerkapelle-doelman Lorenzo Sloof handelend optreden.

Peters: "Negen uit drie, ons hoor je niet klagen. Het is aan ons deze mooie reeks een passend vervolg te geven."

Meer berichten