Logo hartvanzuidplas.nl
Volgens Ron Luijten was het gelijkspel tegen SSS niets om je voor te schamen. (foto: archief HvH)
Volgens Ron Luijten was het gelijkspel tegen SSS niets om je voor te schamen. (foto: archief HvH)

Nieuwerkerk behoudt ongeslagen status

  •   53 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft zaterdag, na eenvoudige zeges op DFC en BZC/Zuiderpark, tegen SSS zijn eerste puntverlies in de derde klasse geleden (1-1). Volgens trainer Ron Luijten was dat niet iets om je voor te schamen.

De oefenmeester deelde het gelijkspel dan ook in in de categorie 'verdienstelijk resultaat'. "SSS heeft een goede ploeg, die zeker bovenin gaat meedoen. Ze willen zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Dit soort tegenstanders zijn we de afgelopen jaren in de competitie niet tegengekomen."

Het eenrichtingsverkeer waar sprake van was in de vierde klasse was zaterdag niet te zien. Nieuwerkerk viel nog altijd veelvuldig aan, maar werd ook regelmatig onder druk gezet door de bezoekers uit Klaaswaal. "Dat neemt een andere mindset met zich mee", reageerde Luijten. "We moeten daaraan wennen. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij hoe meer we zulke wedstrijden spelen, hoe beter we worden. Daarom kan ik ook heel goed leven met dit gelijkspel. Het is gewoon een goed resultaat."

Nieuwerkerk had vooral voor rust het betere van het spel. De 1-0 van Remco Langerveld was fraai. "Alles ging met één of twee keer raken. Een prachtaanval", aldus Luijten. Vlak daarna kreeg Nieuwerkerk een grote kans op 2-0.

Na de pauze had de thuisploeg, die speelde met Scott van Dijk op de plaats van de niet helemaal fitte Kevin Kamerbeek, het moeilijker. SSS zette meer druk om de gelijkmaker te forceren, Die viel in de 70ste minuut. Daarna golfde het spel op en neer, waarbij de beste kansen voor Nieuwerkerk waren. "Met een beetje geluk winnen we, maar ook SSS had mogelijkheden op een tweede goal. Bij ons zit nog veel meer rek dan bij SSS. Voor de winterstop is het voor ons belangrijk meters te maken en aansluiting te houden met de top. Ik weet zeker dat we erna nog sterker zijn." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten