Logo hartvanzuidplas.nl
Timon van Dam ontpopt zich als goalgetter. Tegen Bergambacht maakte hij er zes. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Timon van Dam ontpopt zich als goalgetter. Tegen Bergambacht maakte hij er zes. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Moerkapelle valt van roze wolk

  •   130 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Drie gespeeld, negen punten. De Moerkapelle-fans konden het al bijna niet geloven. Zaterdag vielen zij van de roze wolk: topper Bergambacht bracht de 90-jarige oude dame de eerste seizoensnederlaag toe: 2-4.

"Geen schande hoor", klonk het zaterdagmiddag realistisch uit de mond van Moerkapelle-trainer Martijn Peters. Verliezen tegen Bergambacht, een belangrijke titelkandidaat in 4C, kàn, was hij van mening. Zo hij de honderdprocentscore van zijn ploeg relativeerde, zo relativeerde hij ook de thuisnederlaag. "Bergambacht is op dit moment gewoon een stuk verder dan wij. Dan zeg ik niets raars, denk ik."
Om zijn woorden kracht bij te zetten, haalde hij de eerste helft erbij. Die was van Moerkapelle-kant onder de maat. "De eerste tien minuten waren nog aardig, maar daarna vergaten we te voetballen. Ik vond ons slordig en ook bang aan de bal. Er was geen initiatief. Daarmee speel je Bergambacht in de kaart. Ze hebben een prima voorhoede en weten wel raad met kansen." Tussen de tiende en dertigste minuut moest Moerkapelle-doelman Lorenzo Sloof drie keer de gang naar het net maken (0-3). In de tweede helft toonde Moerkapelle wel zijn ware gezicht. De terugkeer van Daniël van der Hoven, die op de bank was begonnen, zorgde er in elk geval voor dat er meer evenwicht was op het middenveld. Stef van der Zalm tekende voor een snelle 1-3. "Het was jammer dat we direct daarop de 1-4 tegen kregen", baalde Peters. Moerkapelle gaf echter niet op en kwam door het zesde seizoensdoelpunt van Timon van Dam op 2-4. De thuisclub bleef aandringen, maar had pech dat Van der Zalm de paal raakte. Peters: "Als die bal erin was gegaan, was het 3-4 geworden met nog een kwartier te spelen. Dan had ik het nog willen zien." Nu zwakte het offensief langzaam af, waardoor de gasten zonder verdere kleerscheuren de eindstreep konden halen.

Peters ziet de nederlaag van Moerkapelle als een leermoment. "Ik heb zeker niet de illusie dat we kunnen meedoen om het kampioenschap. Zo ver zijn we nog niet. Het is zaak om van dit soort wedstrijden te leren. Bergambacht is een goede ploeg."

Meer berichten