Logo hartvanzuidplas.nl
Sam Meijer heeft namens IJsselvogels een rebound.
Sam Meijer heeft namens IJsselvogels een rebound.

IJsselvogels krijgt geen vat op Reeuwijk

  •   29 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft het eerste deel van de veldcompetitie afgesloten met een thuisnederlaag tegen Reeuwijk. De Moordrechtenaren hadden geen antwoord op de tactiek van de bezoekers: 13-19.

Door Erik van Leeuwen

Na de overwinningen op WION en ODO was de rust en het vertrouwen teruggekeerd bij IJsselvogels, dat steeg naar de veilige zesde plaats op de ranglijst van de tweede klasse. Trainer Mark van den Brink besteedde in aanloop naar het laatste duel voor de zaal veel tijd en aandacht aan de manier waarop Reeuwijk speelt. In de uitwedstrijd was IJsselvogels kansloos ten onder gegaan. "Reeuwijk speelt als enige ploeg in deze afdeling zonder vaste reboundpositie. Als je dat niet gewend bent, is dat lastig te verdedigen. Het is meelopen, maar ook constant opletten op de blokken die ze in de aanval zetten. Ondanks dat we ons daar op hadden ingesteld, kregen we geen vat op hun spel", aldus de Waddinxveense oefenmeester.

IJsselvogels kwam nog op een 1-0 voorsprong, maar liep na een gemiste strafworp en het eerste doelpunt van Reeuwijk achter de feiten aan. Omdat de thuisploeg ook in de aanval niet sterk speelde en vaak niet de beste kans nam, was het verschil bij rust al opgelopen tot zes treffers: 5-11.
Van den Brink: "Dan hoop je na rust snel een paar keer te scoren. We hebben eerder dit seizoen laten zien van een grote achterstand te kunnen terugkomen. Dat zat er dit keer echter niet in. Ik vond ons wel beter spelen dan voor rust, dat zie je ook terug aan de stand van de tweede helft, 8-8."

Met vier punten staat IJsselvogels na acht speelronden zesde op het veld. "Precies genoeg, zo lang we WION én ODO onder ons houden is het goed. Als we beide wedstrijden tegen die twee teams weer weten te winnen, eindigen we ook boven hen. Verliezen we er één dan hebben we ergens anders nog een overwinning nodig."
De trainer gaat liever uit van een ander scenario. "Ik zou het fijn vinden als we tegen de tijd dat we tegen WION en ODO spelen al veilig zijn. Het zijn precies de laatste twee wedstrijden."

De oefenmeester richt vanaf volgende week met zijn team op de zaalcompetitie waarin de Moordrechtenaren na de degradatie van vorig seizoen in de derde klasse spelen. Promotie wordt volgens hem geen abc'tje. "Laten we eerst maar eens proberen om goed van start te gaan. Ik moet eerlijk zeggen dat de meeste tegenstanders mij onbekend zijn. Alleen Weidevogels kennen we. Daar had ik liever niet bijgezeten."

Meer berichten