Logo hartvanzuidplas.nl
Kauffmann moest in de rust een hartig woordje spreken met zijn spelers.
Kauffmann moest in de rust een hartig woordje spreken met zijn spelers.

De IJssel krijgt ongenadig pak slaag bij koploper: 12-0

  •   57 keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel - Een week na de zege op buurman Ommoord maakten de hockeyers van De IJssel op hardhandige wijze kennis met de andere kant van de medaille. Bij koploper Roomburg viel een ongenadig pak slaag de Nieuwerkerkse eersteklasser ten deel: 12-0. "Het was verschrikkelijk", aldus trainer Willem Kauffmann.

De IJssel had zich ingesteld op een zware middag, want Roomburg is in de eerste klasse de voornaamste kampioenskandidaat. Dat er met 12-0 verloren zou worden, was zelfs niet in de nachtmerries van aanvoerder Vincent Martens voorbij gekomen. "Verliezen kan best, zeker tegen een goede ploeg als Roomburg, maar 12-0, nee. Dat is het uiterste." Volgens Martens was er in de tweede helft geen houden meer aan. "Alles vloog erin. Elke kans was een doelpunt of een strafcorner. Het was om gek van te worden." Halverwege keek De IJssel 'nog maar' tegen een 3-0 achterstand aan. "Ik heb die jongens in de rust nog gevraagd: gaan we aan damage control doen of lekker hockeyen. Ze kozen voor dat laatste", aldus Kauffmann. En Martens: "We wilden alles of niets spelen, maar dat pakte dus helemaal verkeerd uit."
"Ik heb dit als trainer niet eerder meegemaakt", reageerde Kauffmann. "En ik hoop het ook nooit meer mee te maken. Alles zat tegen, inclusief scheidsrechterlijke beslissingen." Martens: "Aannames waren slecht, passes onnauwkeurig. Je hebt er altijd wel een slechte wedstrijd tussen, maar dit was extreem."
Kaufmann gaat uit van een incident. "Die jongens zoeken de schuld gelukkig bij zichzelf en niet bij een medespeler. Dat was pas een probleem geweest."
"Gelukkig spelen we deze week twee wedstrijden, donderdag tegen Schiedam en zondag tegen Forescate", meende Martens. "Dat zijn twee kansen om te laten zien dat we goed kunnen hockeyen. Ik zie het als een bokser die een stevige tik op de kin heeft gehad, tegen de grond is gegaan, maar na een paar tellen weer opstaat."
Eén ding is zeker volgens Kauffmann: "Naar ons doelsaldo hoeven we niet meer te kijken."

Meer berichten