Gianno Beij was uitblinker aan Zevenhuizense kant. (foto: André Dirks)

ZVH laat Sliedrecht Sport wankelen

Sport 205 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Een week na de kansloze nederlaag bij kampioenskandidaat Lycurgus wist Reco ZVH zaterdag een andere kampioenskandidaat wel het vuur na aan de schenen te leggen. De Zevenhuizenaren kregen Sliedrecht Sport aan het wankelen; tot het omvallen van de favoriet kwam het niet: 2-3.

Het spel en de manier waarop ZVH tegenstand bood aan de topploeg in de eredivisie leverde veel tevreden gezichten op. Eindelijk kon de nieuwkomer ook tegen een hoger ingeschaalde tegenstander goed weerwerk bieden. Het was volgens coach Kristian van der Wel een gevoel dat sterk leefde bij zijn spelers en de staf. "Tegen het talentteam en Lycurgus waren we er niet aan toegekomen om ons beste spel te spelen. We hadden allemaal het gevoel dat we niet het onderste uit de kan hadden gehaald. Daarom is het fijn dat het vandaag wel lukte."

ZVH had gekozen voor een iets andere aanpak, met minder nadruk op eerste tempo-aanvallen. Sliedrecht Sport had daar zichtbaar problemen mee. ZVH zocht geduldig naar de kansen in de buitenaanval, waar het blok van de gasten regelmatig te laat arriveerde.

Met een uitblinkende Gianno Beij, die ijzersterk speelde, werd de eerste set met 28-26 binnengehaald. Nadat de gasten in de tweede set orde op zaken had gesteld, won ZVH ook de derde set (25-22). Dat het uiteindelijk via 12-15 in de vijfde set 2-3 werd, kon het goede gevoel bij Van der Wel niet wegnemen. "Dit is een absoluut winstpunt."

Een winstpunt, zo voegde hij eraan toe, dat alleen waarde heeft als ZVH de komende twee wedstrijden kleur bekent. Morgen is in Nijmegen VoCASA de tegenstander, zaterdag in Swanla Taurus. Het zijn twee concurrenten die ZVH met het oog op handhaving maar al te graag onder zich houdt in de eredivisie. "Er degraderen drie ploegen, dus wij moeten minimaal zevende worden of zesde als het talentteam bij de laatste drie eindigt." Volgens Van der Wel zijn ook SSS en Zaanstad concurrenten. "Om een goede uitgangspositie te behouden moeten we de komende weken minimaal één wedstrijd winnen."