Logo hartvanzuidplas.nl
Martijn Peters hield topscorer Timon van Dam in eerste instantie op de bank. (foto: archief HvH)
Martijn Peters hield topscorer Timon van Dam in eerste instantie op de bank. (foto: archief HvH)

De Bruin maakt verschil voor Moerkapelle

  •   134 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle heeft in de vierde klasse weer de weg omhoog gevonden. Na drie nederlagen op rij klopte de formatie van trainer Martijn Peters SPV'81 uit Polsbroek met 2-0.

Het duel werd niet zaterdag, maar twee dagen eerder gespeeld. Moerkapelle kreeg van SPV'81 het verzoek om de wedstrijd niet op zaterdag te spelen omdat die dag een uitvaart stond gepland van een vriendin van een SPV-speler. "We kregen maandag het verzoek en dinsdagmorgen ging de KNVB akkoord met de verplaatsing naar donderdag", aldus voorzitter Martien Zijderhand. "Omdat alle wedstrijden van de eerste periode voor 15 november gespeeld moeten worden, hadden wij weinig keuze."

Op de ongebruikelijke speeldag liet Remon de Bruin zich als man van de wedstrijd kronen. De middenvelder, die zelden als doelpuntenmaker het wedstrijdformulier haalt, maakte beide Moerkapelse goals.

"De eerste was een beetje een frommelgoal, bij de tweede kreeg Remon de bal voor zijn voeten en hoefde hij 'm maar binnen te schuiven", zag Peters, die verrassend genoeg zijn topscorer Timon van Dam op de bank hield. "Zes doelpunten of niet, je moet je taak uitvoeren. Ik vond dat Timon dat niet had gedaan de laatste wedstrijd. Niemand is groter dan het team. Daarom had ik 'm gepasseerd."

"Hij pakte het overigens goed op. Ik heb hem na rust ingebracht." Moerkapelle klom door de zege naar de vijfde plaats. Bij winst zaterdag in en tegen Gouderak wordt nummer vier GSV gepasseerd.

Meer berichten