Logo hartvanzuidplas.nl

Nieuwerkerk heeft periodetitel voor het grijpen

  •   140 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Met dank aan 's-Gravendeel en Oud-Beijerland, die in hun onderlinge wedstrijd tot een 2-2 gelijkspel kwamen, heeft Nieuwerkerk de eerste periodetitel voor het grijpen in de derde klasse. Zelf maakte de ploeg van trainer Ron Luijten geen fout bij FC IJsselmonde: 0-2.

Met de inhaalwedstrijd tegen IJVV de Zwervers voor de boeg lonkt voor Nieuwerkerk nadrukkelijk de eerste prijs van dit seizoen. Omdat het doelsaldo van de Dorresteinbewoners beter is dan Oud-Beijerland en SSS volstaat zaterdag voor eigen publiek een kleine zege. "Mooi dat we er dichtbij zijn, maar het moet wel eerst gebeuren", wilde Ron Luijten zich nog niet rijk rekenen. "Een overwinning krijg je niet op bestelling, daar zullen we ook zaterdag weer keihard voor moeten knokken."

Want het is ook weer niet zo dat Nieuwerkerk de huidige zegereeks dankt aan goed voetbal. Net als vorige week tegen Leonidas viel de zege op FC IJsselmonde onder de noemer 'moeizaam'. Luijten gaf toe dat het vaak matig was wat zijn pupillen op de mat legden. "Maar de ploeg laat ook zien dat het heel goed het spelen op resultaat beheerst. Het gaat niet vanzelf, maar iedereen gaat er wel honderd procent voor."

Luijten verschool zich niet achter een handvol afwezigen (Rick Kramer, Remco Langerveld, Stefan van der Vlegel, Sander Hoffmann en Nick Weers). Hij is van mening dat Nieuwerkerk een uitstekende selectie met stand-ins heeft. "We zijn niet afhankelijk van één of twee spelers."

In Rotterdam werd het geduld van de meegereisde aanhang lang op de proef gesteld, want pas in de 39ste minuut zorgde Mike Janssen voor de 0-1. Ondanks een omzetting in de rust met Menno Homan op de plaats van linksback Scott van Dijk (Luijten: 'We vielen vooral aan via de rechterkant') bleef het voor Nieuwerkerk lastig om de wedstrijd te controleren. Via een fraaie aanval, met Mike Janssen als beginstation, Bart Slob als tussenstation en Daniël da Cruz als eindstation werd de winst in veilige haven geloodst: 0-2.

Deze week speelt Nieuwerkerk nog voor de beker tegen hoofdklasser HBS uit Den Haag. "Normaal gesproken een geweldige wedstrijd, maar dit keer staat hij in de schaduw van die van zaterdag. Ik ga geen risico's nemen", zinspeelde Luijten op het rust geven van belangrijke basisspelers. "Zo vaak krijg je niet de kans een prijs te pakken."


Meer berichten