Logo hartvanzuidplas.nl
Laura van der Linden verdedigt in de wedstrijd tegen Boeckenberg. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Laura van der Linden verdedigt in de wedstrijd tegen Boeckenberg. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk stijgt op en landt weer

  •   75 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nog geen 24 uur na de 'galavoorstelling' tegen het Belgische Boeckenberg (40-25) stond CKV Nieuwerkerk weer met beide benen op de grond. In de finale van de Verhage Cup was DSC uit Eindhoven met 19-20 te sterk. "Dat we er nog niet zijn, wisten we zelf ook al", aldus trainer Leon Simons.

De toeschouwers die vrijdag de moeite hadden genomen om door alle wegafzettingen heen sporthal De Kleine Vink te bereiken, konden hun ogen bijna niet geloven. Nieuwerkerk gaf Boeckenberg korfballes. De in eigen land op het hoogste niveau spelende Antwerpenaren waren figuranten in de show die door de spelers van Simons werd opgevoerd. Na dertig minuten korfballen had Boeckenberg, met een aantal Belgische internationals, al vijfentwintig treffers moeten incasseren (25-14). Simons zat op de bank te genieten. "Het was een geweldige wedstrijd. Bijna alles wat we op de korf schoten ging erin. We hadden voor rust een schotpercentage tussen de 45 en 55 procent. Dat is ongekend."

De oefenmeester wist toen al dat het tegen DSC alleen maar minder kon. Nauwelijks twintig uur later bleek de Eindhovense opponent het bovendien heel anders aan te pakken dan Boeckenberg. Fysieker vooral, waardoor Nieuwerkerk in de rebound vaak tekort kwam. "We konden veel minder vaak schieten dan tegen Boeckenberg en bovendien was ons schot veel onzuiverder", analyseerde Simons. Hij zag dat vooral zijn dames het moeilijk hadden. Dat vertaalde zich in een groot aantal strafworpen tegen. Simons hechtte niet zo veel waarde aan de nederlaag. "Wat er niet goed ging, daar kunnen we deze week wat mee."

Zaterdag start alweer de competitie in de hoofdklasse. Met de versterkingen in de ploeg (Jop Brouwer, Lotte Dingejan) hoopt de blauwzwarte equipe een aardig woordje mee te spreken. Trainer en club zijn echter nog voorzichtig in het uitspreken van ambities. "Vorig seizoen hebben we de kruisfinale net niet gehaald, hopelijk zijn we goed genoeg om die dit jaar wel te halen", zei voorzitter Alfred Huijser. Simons moet naar eigen zeggen nog rond de tafel met zijn team om het doel aan te wijzen. "Ik kan me voorstellen dat we toewerken richting de play-offs."

Meer berichten