Logo hartvanzuidplas.nl
(foto: Carla Perdijk)
(foto: Carla Perdijk)

RECO ZVH pakt volle buit bij VoCASA

  •   63 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. Bij VoCASA in Nijmegen, één van de teams die de Zevenhuizenaren graag onder zich houden in de eredivisie, pakte de formatie van Kristian van der Wel de volle buit: 0-3 (21-25, 21-25 en 25-27).

"Een prachtig resultaat", omschreef Van der Wel de zege. "Je hoopt er altijd op, maar zelfs vorig seizoen hebben we in de topdivisie nauwelijks uitwedstrijden met 3-0 gewonnen." De sleutel voor de overwinning zat bij het uitstekende serve-passspel van de Zevenhuizenaren. Vrijwel de gehele wedstrijd kreeg VoCASA geen vat op de scherpe opslagen van de bezoekers, waardoor het rammelde in de uitvoering van de aanvallen. "We hebben ze serverend veel pijn gedaan", concludeerde Van der Wel. Hij zag hoofdrollen voor Ludrich Innocente en Ricardo Hofman. "Ricardo speelde aanvallend ijzersterk, maar tot de slotfase van de wedstrijd was hij eigenlijk onze minste serveerder. Totdat we in de derde set 24-21 achter kwamen en hij een paar punten op rij serveerde." Van der Wel zette in de laatste set vier wissels in. "De concurrentiestrijd pakt goed uit." Door de overwinning nam ZVH afstand van de onderste plaatsen. "Het is een opsteker, maar een héél groot gat hebben we nog niet geslagen", wenste Van der Wel geen voorbarige conclusies te trekken. "Zaterdag krijgen we Taurus. Dat wordt lastiger. Als we ook daarvan kunnen winnen, schiet het echt op."
Zondag speelt ZVH het restant van de wedstrijd tegen Dynamo, die werd gestaakt vanwege de klimaatproblemen in de hal (15.30 uur). ZVH-Taurus begint zaterdag om 19.30 uur. Van der Wel: "Tegen Dynamo hebben we weinig te verliezen, maar eerst Taurus."

Meer berichten