Logo hartvanzuidplas.nl

Valse start CKV Nieuwerkerk in de zaal

  •   49 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk heeft de hoge verwachtingen die er voor het zaalseizoen waren, niet kunnen waarmaken in de openingswedstrijd. TOP Arnemuiden bezorgde de thuisclub een koude douche in sporthal De Kleine Vink: 19-24.

Door Erik van Leeuwen

Voor Nieuwerkerk was het pas de eerste nederlaag in een officiële wedstrijd dit seizoen, want op het veld had het acht keer op rij gewonnen in de overgangsklasse. Het thuispubliek hoopte op een herhaling van de galademonstratie tegen Boeckenberg vorige week op het eigen toernooi (40-25), maar zag een Nieuwerkerk aan het werk dat grote moeite had met het spel van de Zeeuwse bezoekers. Ook in 2017 (DeetosSnel) en 2018 (Avanti) werd de openingswedstrijd in de hoofdklasse verloren, maar volgens trainer/coach Leon Simons berust dat op puur toeval. "Ik laat me geen obsessie aanpraten die er niet is. Elke wedstrijd staat op zichzelf. Dat gold ook voor deze wedstrijd. Dat de spelers onvoldoende hebben gebracht, dat weten zij maar al te goed."

Nieuwerkerk trof met TOP een taaie opponent, die bovenal alle slimmigheidjes en trucjes op dit niveau kent. In verdedigend opzicht deed de thuisploeg het zeker niet slecht, in de aanval wist het echter de sleutel naar succes niet te vinden. Dat kwam mede door het lage aantal rebounds. "TOP had in één vak een lange heer en daar hadden wij ontzettend veel moeite mee. Hij plukte heel veel ballen. Dan moet je een hoog schotpercentage halen of een betere positie voor de rebound krijgen."

Nieuwerkerk kwam echter zeer moeizaam aan de treffers. Bij de negentien goals zaten zeven goals uit strafworpen. TOP werd vooral goed bedeeld bij de vrije worpen. Te ruim volgens Nieuwerkerk, waar veel kritiek was op de scheidsrechter. Simons ontkende niet dat die factor een rol speelde, maar gaf eerlijk aan dat zijn ploeg niet door de scheidsrechter had verloren. Dat zijn team in de slotfase onder de druk zou zijn bezweken – het stond tien minuten voor tijd nog 18-17 – was volgens hem ook niet waar. "Als je naar het beeld van de hele wedstrijd kijkt, heeft TOP verdiend gewonnen, al had een verschil van één of twee doelpunten het verschil beter weergegeven. Wij moeten hiervan leren. Dat het beter moet lijkt mij logisch. Daar zijn de spelers ook van overtuigd."

Topscorers Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 7, Koen Collée 7, Jop Brouwer 3.

Meer berichten