Logo hartvanzuidplas.nl
Ricardo Hofman, uitblinker tegen Dynamo, wordt door ploeggenoot Mika Prins naar de servicelijn geholpen.
Ricardo Hofman, uitblinker tegen Dynamo, wordt door ploeggenoot Mika Prins naar de servicelijn geholpen.

ZVH in de leer voor stabiele eredivisieclub

  •   255 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen - In nog geen 22 uur tijd waren er opbeurende woorden, complimenten en schouderklopjes voor trainer/coach Kristian van der Wel. Met RECO ZVH beleefde hij een weekeinde waarin de ene nederlaag voor lachende (Dynamo, 0-3) en de andere nederlaag (Taurus, 2-3) voor chagrijnige gezichten zorgden. "Ik had liever goed gespeeld tegen Taurus."

Door Erik van Leeuwen

Als één ding het afgelopen weekeinde duidelijk werd, was dat dat de jonge ZVH-ploeg in de leer is om een stabiele eredivisieclub te worden. Na zeven wedstrijden heeft de promovendus niet alleen zeven punten, maar ook behoorlijke stappen in de ontwikkeling gemaakt. "Dat we nu al in het stadium zitten van een wedstrijd leren lezen is op zich hartstikke positief", zei passer-loper Ricardo Hofman. De één meter en 99 centimeter lange speler liep echter zondag met een gefrustreerd gevoel rond in de sporthal van dorpshuis Swanla. "We spelen goed, maken uitstekende punten, maar daarentegen ook veel fouten. Dynamo maakt ze niet of nauwelijks en daardoor winnen ze ook."

Hofman was zondagmorgen met stijve en verzuurde benen uit zijn bed komen rollen. De ergste pijn zat echter in zijn hoofd. De teleurstelling van de verloren wedstrijd tegen Taurus (2-3) zat diep. "We hebben twintig serveerfouten gemaakt. Dat is bijna een hele set."

Hofman (21) was behoorlijk kritisch. "Goed en scherp serveren ok, maar als je zo vaak in het net of uit serveert, moet je een keer de afweging maken wat minder risico in je service te leggen en te vertrouwen op je blok en verdediging."

Tegen Dynamo was Hofman de beste speler aan Zevenhuizense zijde. Hij maakte veel rechtstreekse punten. "Ricardo was inderdaad goed", constateerde ook Van der Wel, die zag dat er weinig mis was aan het spel van ZVH. "Dynamo is heel vast. Wij hadden in de tweede set een aanvalspercentage van 56. Dat is heel goed, maar Dynamo had 71 procent."

Toch kwam ZVH in de tweede set, die begon bij een 5-9 stand - het was het restant van de befaamde gladde-vloerwedstrijd die 12 oktober werd gestaakt - , terug tot één punt. "Bij het inslaan zag ik het al: Dynamo wil deze wedstrijd snel afdoen. Ze sloegen allemaal van die dakballetjes", zei Hofman, die bij het inslaan een 'lekker gevoel' kreeg.

"Het voordeel van de wedstrijd tegen Dynamo was dat we vrijuit konden spelen", meende Van der Wel. "Tegen Taurus stond de druk er wel op. Dat merk je aan de spelers."

De oefenmeester vond dat zijn team tegen Taurus, één van de concurrenten in het 'rechterrijtje' van het klassement, zich de kaas van het brood liet eten. "Het was een wedstrijd van twee gezichten. Bij vlagen was het prima, maar het was ook heel matig. Taurus was te pakken. Als je dan niet wint, zorgt dat voor veel frustratie."

Vooral in de eerste set liet ZVH het volgens Van der Wel liggen. "We stonden zes punten voor. Dan mag je de set niet meer verliezen. Ik vond dat we op een gegeven moment tegen onszelf speelden. We herpakten ons in de derde en vierde set, maar drukten niet door. In de vijfde set werken we nog vijf matchpoints weg, maar komen we uiteindelijk net tekort. Het is echter onnodig dat we het zo ver hebben laten komen. Je had met een overwinning afstand kunnen nemen van de onderste drie. Nu blijft het dicht bij elkaar."

Meer berichten