Logo hartvanzuidplas.nl
"Het was zeker 45 meter. Een fantastische goal", zei trainer Glenn Telusa over het doelpunt van Davey Hehakaja. (foto: archief HvH)
"Het was zeker 45 meter. Een fantastische goal", zei trainer Glenn Telusa over het doelpunt van Davey Hehakaja. (foto: archief HvH)

Wondergoal Davey Hehakaja wijst Moordrecht de weg

  •   134 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht had zaterdag eindelijk iets om te juichen. In en tegen Cabauw maakte het een 2-0 achterstand goed: 2-2. Daarmee heeft de aanstaande eeuweling vier punten.

Davey Hehakaja speelde bij Moordrecht een hoofdrol. Hij kreeg zijn vijfde gele kaart, waardoor hij voor de volgende wedstrijd is geschorst, maar dat werd hem snel vergeven door zijn wonderschone goal na rust.

Bij een 2-0 achterstand kwam de jonge speler op het middenveld in balbezit. In een oogwenk zag hij de keeper te ver voor zijn doel staan. Zijn trap viel precies achter de sluitpost het doel in. De goal deed denken aan de treffer van Philip Cocu als speler van PSV in de wedstrijd tegen RKC. "Het was zeker 45 meter. Een fantastische goal"; trainer Glenn Telusa zag 'het' gebeuren.

De treffer was niet alleen van grote schoonheid, maar gaf Moordrecht nieuwe hoop. "Ik had tot dat moment zoiets van 'daar gaan we weer'", wees Telusa op het wedstrijdverloop. De oefenmeester zag in de eerste helft een veel beter Moordrecht, waarin vooral de vleugelspelers Djazz Manusama en Davey Hehakaja excelleerden. Het leverde vijf grote kansen op, waarbij tot drie keer toe een speler alleen voor de keeper stond. "Maar de bal ging er niet in. En aan de andere kant was het bij de eerste kans wel raak. Ik vreesde al met grote vreze, want in eerdere wedstrijden was het niet best gesteld met onze mentale weerbaarheid", aldus Telusa.

Toen Cabauw uit een vrije trap de score verdubbelde, vermande Moordrecht zich echter. "Die goal van Davey deed het vuur weer aanwakkeren."

Acht minuten voor tijd kwamen de gasten uit een corner, die door Kamal Hassani tegen de touwen werd gewerkt, op gelijke hoogte. Telusa had toen al Mienjan de Boer, keeper van het derde, als pinchhitter ingebracht. "Zeker als het tweede en de JO19 gelijktijdig spelen is het puzzelen en improviseren. Gelukkig speelt zaterdag, als we Gouderak ontvangen, de JO19 voor ons."

Meer berichten