Logo hartvanzuidplas.nl

Renovatie is bij Moerkapelle doorlopend proces

  •   109 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – De top van de vierde klasse is nog te hoog gegrepen, maar subtopper mag Moerkapelle in de vierde klasse wel worden genoemd. Het 1-1 gelijkspel tegen een andere subtopper, Haastrecht, onderschreef dat.

Sinds Martijn Peters anderhalf seizoen geleden trainer werd op sportpark De Wilde Venen heeft er een kleine revolutie plaatsgevonden. Oude namen zijn vervangen door nieuwe. Talenten hebben de kans die zij kregen gepakt.

Van het 'oude' elftal zijn nog maar enkele spelers over. "Dit moest gebeuren", zegt Peters over de renovatie. Onder zijn leiding debuteerden vorig seizoen al de nodige spelers. Timon van Dam is inmiddels topscorer, Tim Korevaar en Thom van den Bergh zekerheidjes in de basis. En ook dit seizoen gaat de vernieuwing door. Zo heeft Jop van den Bergh zich in de basis gespeeld en dat geldt ook voor Stef van der Salm. "De beleving en het plezier is groot bij die jonge spelers. Ze steken de anderen aan", spreekt Peters over de positieve ontwikkeling alsof het een verkoudheid is.

Was er vorig seizoen vooral sprake van een noodzaak om spelers in te passen, nu geniet Moerkapelle van de luxe die een ruime selectie met zich meebrengt. "Ik kan voor elke wedstrijd de spelers kiezen waarvan ik denk dat we hun kwaliteiten nodig hebben. Dat beschouw ik als een luxe."

Tegen Haastrecht zag Peters Tim Korevaar zijn eerste doelpunt van het seizoen maken. De jonge Steven Vonk, als volgende in de rij van talenten, speelde in het hart van de verdediging. Hij kon de fraaie gelijkmaker van Haastrecht niet voorkomen, maar Peters liet weten heel blij te zijn met de manier waarop de jongeling zich in Haastrecht manifesteerde.

"Vorig seizoen hebben we de eerste stap gezet, nu zijn we bezig om de tweede stap te maken. We zijn halverwege het proces." Uiteindelijk moet dat leiden tot een serieuze promotiekans voor Moerkapelle. Peters lijkt daar de aangewezen persoon voor. "We hebben nog niet gesproken over volgend seizoen. Dat hoeft ook nog niet." De Waddinxveense oefenmeester maakt er geen geheim van graag door te willen in Moerkapelle. "We zijn nog niet klaar. Ik heb het prima naar mijn zin. Ik ga daar niet geheimzinnig over doen."

Meer berichten