Logo hartvanzuidplas.nl

ZVH naar kwartfinale beker

  •   35 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH heeft zich geschaard bij de laatste acht van het nationale bekertoernooi. De Zevenhuizense eredivisionist vervulde zondagmiddag in Apeldoorn zijn plicht tegen de reserves van SV Dynamo, die in de competitie in de topdivisie uitkomen: 0-3 (18-25, 18-25 en 21-25).

ZVH ontmoette Dynamo precies een week na het tweede bedrijf tegen de hoofdmacht van de Apeldoornse grootmacht. Waar de ploeg van trainer Kristian van der Wel in Swanla de underdog was en vrijuit kon spelen, werd er van de Zevenhuizenaren nu verwacht dat zij de eerste hindernis in het bekertoernooi makkelijk zou nemen. ZVH begon goed aan het duel en liep in de eerste set, waarin Chris van Mullem een hoofdrol speelde, snel uit naar een 3-8 voorsprong. De bezoekers verslapten niet, ook niet toen Max Nieuwstad en Timothy Scheffers hadden plaatsgemaakt voor Gianno Beij en Bram Wiltenburg (18-25).

De tweede set gaf hetzelfde beeld te zien, ZVH nam een voorsprong en liet Dynamo niet meer terugkomen. De thuisploeg stribbelde in de derde set nog even tegen, maar ook hier werd het kwaliteitsverschil duidelijk.

ZVH bereikte zonder problemen de kwartfinale van het bekertoernooi waarin een andere topdivisionist, Reflex uit Kampen, de tegenstander is. Mocht ook dat duel in winst worden omgezet, dan wacht in de halve eindstrijd het Groningse Lycurgus.

ZVH speelt zondag de belangrijke competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Zaanstad in Koog aan de Zaan. De aanvang is 16.00 uur.

Meer berichten