Logo hartvanzuidplas.nl
Ron Luijten (hier op arfchiefbeeld) koestert zijn aanvalsblok van vier.
Ron Luijten (hier op arfchiefbeeld) koestert zijn aanvalsblok van vier.

Nieuwerkerk houdt spoor van koploper

  •   56 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk blijft in de derde klasse keurig in het spoor van koploper Oud-Beijerland. In Dordrecht kreeg de winnaar van de eerste periodetitel Dubbeldam met 1-2 op de knieën.

Het verschil tussen Dubbeldam en Nieuwerkerk was veel groter dan in de cijfers werd uitgedrukt. De bezoekers dicteerden de strijd vanaf het begin. "Wij speelden verzorgd voetbal, Dubbeldam zocht het vooral in opportunistisch spel, met lange ballen naar voren. Zeker toen na rust een spits van twee meter in de ploeg kwam", aldus trainer Ron Luijten.

Makkelijk had Nieuwerkerk het niet op het lastig bespeelbare natuurgras van Dubbeldam. Nadat Stefan van der Vlegel al in de vijfde minuut de score had geopend, was het wachten op de tweede Nieuwerkerkse goal. Het doelpunt viel, maar wel aan de andere kant. In de 32ste minuut maakte Dubbeldam gelijk. "We waren even een paar minuten van slag", zag Luijten. "Gelukkig pakten we het weer snel op."

Toch duurde het tot de zeventigste minuut voordat de bevrijdende tweede treffer kon worden genoteerd. Remco Langerveld plaatste de bal op het hoofd van Wayne van den Burg, waarna Nieuwerkerk met succes de nieuwe voorsprong verdedigde (1-2). "Die 2-1 moest vallen", zei Luijten. "We hebben voorin zoveel individuele kwaliteiten, één bevlieging en het kan raak zijn."

De oefenmeester koestert dan ook zijn aanvalsblok van vier: Mike Janssen, Wayne van den Berg, Stefan van der Vlegel en Remco Langerveld. "Ze zijn goed en worden in combinatie alleen nog maar beter."

Luijten heeft sowieso niets te klagen over het beschikbare potentieel aan aanvallers. Tegen Dubbeldam zaten Rick Kramer en Daniël da Cruz op de bank. Het duo viel na rust in.

Luijten: "We gaan deze competitie iedereen nodig hebben. Dat blijf ik herhalen. Voorin zitten we goed in de spelers, maar dat geldt ook voor het middenveld en de achterhoede."

Meer berichten