Logo hartvanzuidplas.nl
ZVH had alle reden tot vreugde na de zege op Zaanstad. (foto: archief HvH)
ZVH had alle reden tot vreugde na de zege op Zaanstad. (foto: archief HvH)

ZVH loopt weg van de problemen

  •   100 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van RECO ZVH hebben zondag in Koog aan de Zaan uitstekende zaken gedaan. Door hekkensluiter Zaanstad met 0-3 (17-25, 22-25 en 21-25) te verslaan sloegen de Zevenhuizenaren een eerste serieus gaatje met de degradatiezone. ZVH is na acht speelronden zelfs terug te vinden op de vijfde plaats in de eredivisie.

Door Erik van Leeuwen

Het is een klassering die niemand in het ZVH-kamp voor het begin van het seizoen voor mogelijk had gehouden. Intussen is ZVH hard bezig om zich aan de (degradatie)problemen te ontworstelen. Het gaatje met SSS, de nummer acht, is opgelopen tot vier punten en uitgerekend de Barnevelders komen vandaag (woensdag 4 december, aanvang 19.30 uur) op bezoek in Swanla. Kristian van der Wel is meestal niet van de bespiegelingen, maar zondag werd hij na zijn enthousiasme wel verleid. "Stel dat we winnen van SSS, dan is het verschil zeven punten. Dat is een serieus gaatje."

Hij nam de druk bij zijn spelers echter snel weer weg. "De jongens moeten niet te veel met het resultaat bezig zijn. Plezier maken en goed spelen, dan komt het vanzelf."

Van der Wel weet wat het beste werkt voor ZVH. Tegen Zaanstad was er voor het eerst een basisplaats in de competitie voor Chris van Mullem die lange tijd uit de roulatie was. "In de beker tegen Dynamo vorige week heeft Chris ook al gespeeld", reageerde de oefenmeester, die pechvogel Van Mullem – eerst had hij een oogblessure door een losgeschoten elastiek, later kampte hij met een hamstring- en een schouderblessure – aanvankelijk uit de wind hield. "Die luxe hebben we omdat we een uitgebalanceerde ploeg met sterke spelers hebben."

Maar waar de één een basisplaats krijgt, verliest de ander zijn plek. Het viel Van der Wel zwaar dat hij Thomas Boerefijn naar de bank moest verwijzen. "We moesten Thomas opofferen, terwijl hij het heel goed had gedaan."
Een goede Van Mullem maakt ZVH echter nog beter, weet Van der Wel. "Zeker als hij straks zijn oude ritme en vorm terug heeft. Hij is er lang uit geweest. Het genoeg van vandaag wordt hopelijk snel nog meer."

Grote man aan Zevenhuizense kant in het 'Zaanse' was echter opnieuw Ricardo Hofman. Het aantrekken van de inwoner van Pijnacker is een schot in de roos gebleken. "Ricardo is het hele seizoen al heel goed."

Met Hofman speelt ZVH twee thuiswedstrijden in een tijdsbestek van vier dagen. Vandaag komt dus SSS naar Swanla, zaterdag is Orion de tegenstander. Ook dit duel begint om 19.30 uur.

Meer berichten