Logo hartvanzuidplas.nl
Lieke Verstoep was bij IJsselvogels topscorer met zes goals. (foto: pr)
Lieke Verstoep was bij IJsselvogels topscorer met zes goals. (foto: pr)

Eerste weerstand voor IJsselvogels

  •   289 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht - IJsselvogels heeft in de derde klasse de eerste weerstand van betekenis gekregen. Ondanks het weerwerk van Sporting Badhoevedorp behaalden de Moordrechtenaren een overtuigende zege: 25-18.

IJsselvogels-trainer Mark van den Brink rekent Sporting Badhoevedorp en Haarlem tot de ploegen die het Weidevogels en zijn team moeilijk kunnen maken in de race voor promotie. Hij wilde daarom de eerste klap uitdelen. Na een gelijkwaardige beginfase (3-3) liep de thuisploeg snel uit naar een 7-3 voorsprong. Het verschil bleef daarna tot de slotfase vier, vijf doelpunten. Daardoor zat Van den Brink niet echt rustig op zijn stoel. "We raakten Badhoevedorp maar niet kwijt. Dat was zeker ook hun eigen verdienste, want ze hebben een aardig ploegje. Met hun manier van aanvallen hadden we behoorlijk moeite."
Zelf vond IJsselvogels de korf opnieuw makkelijk. Na de 31 treffers in het openingsduel bij Oranje Nassau waren de 25 goals tegen Badhoevedorp goed. "Ik heb weinig te klagen", zei Van den Brink. "Iedereen heeft minimaal twee keer gescoord. Zeker op de momenten dat we de rust bewaarden kozen we voor het nemen van de beste kans." Lieke Verstoep was met zes treffers topscorer.
Met het duel tegen het puntloze VZOD voor de boeg lijkt voor IJsselvogels negen uit drie mogelijk te zijn. "Dat is ook wat we willen: tot de eerste confrontatie met Weidevogels geen punten verliezen. Je zult echter altijd je tegenstander met respect moeten benaderen. Voor onderschatting is geen plaats."

Meer berichten