Logo hartvanzuidplas.nl
Rick Willemsen in duel met een Reeuwijkse speler.
Rick Willemsen in duel met een Reeuwijkse speler.

Groeneweg: verlangen naar een één-nulletje

  •   100 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – Het was ooit de meest betrouwbare linie van Groeneweg, maar de verdediging is in de tweede klasse niet meer wat het geweest is. Ook tegen RVC'33 uit Reeuwijk kwam de kwetsbaarheid van de Zevenhuizenaren aan het licht. Met 2-2 was er opnieuw puntverlies.

Door Erik van Leeuwen

Nog maar één keer hield Groeneweg (tegen ESTO) deze competitie de nul. In alle andere wedstrijden werd minimaal één goal geïncasseerd, maar niet eerder werden de goals zo op het presenteerblaadje aan de tegenstander aangeboden als zondag tegen RVC'33. Trainer René van Beek noemde de 0-1 een inschattingsfout ('Luukie had moeten terugkoppen') en de 1-2 een communicatiefout.

"Weggevertjes natuurlijk", baalde hij vooral. "Daardoor komt er onzekerheid in de ploeg. We gingen dingen doen die we normaal gesproken niet doen. Van ons positiespel, toch een wapen, heb ik niets gezien. Ik heb net in de kleedkamer gezegd dat we in elk geval wel gestreden hebben. Daar hebben we het punt aan te danken, niet aan het goede voetbal."

Van Beek baalde ook dat hij zijn formatie vooraf noodgedwongen moest wijzigen. "Sam Boudewijn was een weekendje weg. Hij is niet de eerste en ook niet de laatste, het gaat niet om hem. Maar gevolg is wel dat we weer anders moesten gaan spelen. We zijn een tijd op zoek geweest naar de nieuwe formatie. Staat die eindelijk, moet ik weer veranderen."

Luuk Gritter stond naast Rick Willemsen in het centrum van de verdediging, Robin Zuierveld was doorgeschoven naar de positie achter de spitsen.

Van Beek wilde de veranderde opstelling echter niet als excuus gebruiken. "Het is niet de eerste keer dat die jongens op deze posities stonden."

De trainer greep na de slechte eerste helft (Van Beek: 'Het sloeg eigenlijk nergens op') in. Luuk Gritter werd het slachtoffer. "Niet dat ik Luuk ons slechte spel toeschreef, zeker niet. Maar het was nodig om de boel om te gooien."

In een tweede helft die vooral veel persoonlijke duels opleverde, stoeide Groeneweg lang met zichzelf, totdat Mike Karreman met zijn tweede treffer van de middag de 2-2 binnen schoot. De thuisploeg drong zonder goed voetbal RVC'33 achteruit. Met een 'verse' voorhoede, Dion van der Graaf, Rist Muyizere en Yoeri Broersen, trachtte Van Beek alsnog de drie punten voor zijn ploeg binnen te slepen. Verder dan een vrije trap van Coen Hoogeveen kwam Groeneweg niet.

Met veertien punten uit elf wedstrijden was de muzikale stemming in de Groeneweg-kleedkamer er één van 'groeten uit Tirol' en een zoet Disney-kerstliedje. Niet het gebruikelijke repertoire. "De resultaten vallen tegen, tot nu toe", gaf Van Beek eerlijk toe. "Hou het er maar op dat we nog zoekende zijn in de tweede klasse." De oplossing? "Ik verlang naar een één-nulletje."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!