Logo hartvanzuidplas.nl

Elke anderhalve minuut een IJsselvogels-goal

  •   225 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft zaterdag op ondubbelzinnige wijze uitgehaald in de zaalcompetitie. Het arme VZOD vertrok na een strafexpeditie van twee keer dertig minuten met de staart tussen de benen naar Kudelstaart: 38-13.

De IJsselvogels-supporters kregen blauwe handen van het klappen, de spelers bleven elkaar feliciteren, terwijl de VZOD-spelers steeds moedelozer werden en wanhopiger oogden. In sporthal De Zuidplas ontspon zich zaterdag een ouderwets kat- en muisspelletje, waarbij IJsselvogels het er een keer helemaal van nam.

Het verblijf in de derde klasse wordt dan wel vanuit IJsselvogels-oogpunt als een schande gezien, voorlopig gaat er wel een helende werking vanuit. De Moordrechtenaren verloren de afgelopen seizoenen heel veel. "Daarom is het fijn om nu dit soort uitslagen neer te zetten", zei trainer Mark van den Brink. "Je merkt dat de ploeg er lol aan beleeft. Daardoor ook verzwakten we in de tweede helft niet, wat ik eigenlijk heel logisch had gevonden. In aanvallend en verdedigend opzicht bleven we scherp. Op de laatste vijf minuten na dan, want daarin incasseren we vijf tegendoelpunten."

Van den Brink zei het met een grote glimlach. Hij zag zijn ploeg vanuit alle hoeken en standen raak schieten. "Voor het vertrouwen is dat enorm goed. Ook toen VZOD probeerde om meer verdedigende druk te geven gooiden we de ballen erin. De spelers kregen er zo veel schik in dat ze op een gegeven moment gingen jagen op de veertig. Dat haalden we nét niet."

"VZOD werd er moedeloos van, maar het moet gezegd worden dat ze wel bleven korfballen."

IJsselvogels had maar liefst zes spelers met vijf doelpunten of meer. Kimberley Verbeek was goed voor zeven goals, Lieke Verstoep en Christian Verwoerdt maakten er zes. Eva Haasbroek, Roos van der Vliet en Mike Admiraal waren vijfmaal trefzeker.

"De uitslag van vandaag mag niet leiden tot onderschatting van de tegenstanders", waarschuwde Van den Brink na afloop. "We hebben een goede start met zes punten uit drie wedstrijden, maar ik wil met acht uit vier de kerst in. Ik weet zeker dat we het zaterdag in en tegen Haarlem niet zo makkelijk krijgen."

Meer berichten