Logo hartvanzuidplas.nl

Nieuwerkerk heeft aan één goal voldoende

  •   50 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Op een zaterdag waarin twee van de vier ploegen uit de top 4 van het klassement punten morsten, bleef Nieuwerkerk zonder schade. Groote Lindt werd met 1-0 opzij geschoven door de nummer twee.

Nieuwerkerk was op sportpark Dorrestein oppermachtig, maar slaagde er lange tijd niet in dat in de score tot uitdrukking te brengen. De thuisploeg liep zich vaak stuk op de defensie van Groot Lindt. "Ze waren duidelijk gekomen voor een punt", zag trainer Ron Luijten. "Ze speelden met één diepe spits en die probeerden ze te bereiken met een lange peer naar voren." Hoewel Nieuwerkerk het duel controleerde, stond het bij rust nog 0-0. Pas na een kwartier in de tweede helft brak Stefan van der Vlegel de ban. "We hebben zo veel individuele kwaliteiten voorin dat we altijd scoren. Ik heb me er geen zorgen over gemaakt dat we niet zouden scoren", aldus Luijten, die zijn ploeg achterin opnieuw de nul zag houden. "We hebben pas zes doelpunten tegen. Dat geeft natuurlijk rust en zekerheid. Groote Lindt kreeg één kans, maar die werd prima gepakt door Roy Spierings."
Spierings is door Luijten gepromoveerd tot eerste doelman, nu Sander Hoffmann lang uit de roulatie is vanwege een zware knieblessure. "Sander moet geopereerd worden. Die speelt dit seizoen niet meer."

Dat betekent wel dat Nieuwerkerk een probleem heeft. Luijten: "Er moet een keeper bij. We gaan kijken wat we in de winterstop kunnen doen.

Meer berichten