Logo hartvanzuidplas.nl
Melissa van der Velde viel in bij CKV in de verloren wedstrijd tegen Capelle. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Melissa van der Velde viel in bij CKV in de verloren wedstrijd tegen Capelle. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerkse korfbalclub CKV zet protocol in werking

  •   342 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Twee weken voor Nieuwerkerk-KCC is er geen kaartje meer te krijgen voor de regionale korfbalontmoeting in de hoofdklasse. Met vierhonderd fans is sporthal De Kleine Vink maximaal bezet op zaterdag 11 januari.

Nieuwerkerk loopt massaal warm voor de tweestrijd met het Capelse KCC. Vorige week zaterdag waren honderdzestig Nieuwerkerkers getuigen van de eerste wedstrijd in Capelle. Een deel daarvan ging zelfs lopend naar het uitduel. Het enthousiasme onder de Nieuwerkerk-supporters lijkt, ingegeven door de goede prestaties van Nieuwerkerk 1, geen grenzen te kennen. Het bestuur van de club schatte de publieke belangstelling voor de thuiswedstrijd zo groot in dat het besloot kaartjes te gaan verkopen. "Omdat er een limiet aan het aantal toeschouwers zit", reageert voorzitter Alfred Huyser. "Bij reguliere wedstrijden is er altijd genoeg plaats, maar deze wedstrijd is uitzonderlijk. Nieuwerkerk en KCC zijn de grootste concurrenten uit de regio die op steenworp afstand van elkaar liggen."
Van de vierhonderd kaarten gaan er honderd naar KCC. De driehonderd tickets voor Nieuwerkerk waren in een mum van tijd weg. Huyser zegt dat zijn club met gemak zeshonderd kaarten had kunnen verkopen. "Maar ik heb geen idee waar we die mensen moeten laten. Het mag ook niet vanwege de veiligheid. In de huurovereenkomst is een maximum van vierhonderd toeschouwers vastgelegd."
Op de tribune kunnen 350 fans een plaatsje vinden, voor de kantine komt daarnaast nog een extra tribune met vijftig stoeltjes. Huyser: "Voor ons is het allemaal nieuw. We hebben advies gekregen van KCC, dat Korfbal League-ervaring heeft en voor dit soort wedstrijden een protocol heeft. Dat zijn we nu ook aan het ontwikkelen. We gaan ook stewards inzetten." Dat protocol kan voor 'grote' wedstrijden uit de kast gehaald worden. "Stel dat we de kruisfinales halen van de play-offs dan krijgen we hier weer mee te maken." Dat vindt Huyser niet erg. "Het hoort erbij als je een hoog niveau nastreeft. Het is voor ons een mooie manier om te oefenen."

Meer berichten