Logo hartvanzuidplas.nl
Keeperstrainer Theo Speelmeijer in de weer met Sander Hoffmann, die binnenkort een operatie moet ondergaan. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Keeperstrainer Theo Speelmeijer in de weer met Sander Hoffmann, die binnenkort een operatie moet ondergaan. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerk houdt technische staf compleet

  •   59 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk – In navolging van hoofdtrainer Ron Luijten hebben ook assistent-trainer Richard Boer en keeperstrainer Theo Speelmeijer hun contract bij Nieuwerkerk verlengd. Daarmee houdt de nummer twee van de derde klasse zijn technische staf voor komend seizoen compleet.

Nieuwerkerk trainde zaterdagmorgen voor de eerste keer in het nieuwe kalenderjaar. Voordat de spelers een lunch kregen voorgeschoteld, werden zij onderworpen aan een stevige training. "We hoeven gelukkig niet opnieuw te beginnen. In twee weken tijd verlies je niet heel veel conditie", aldus Luijten, die met zijn staf een 'circuitje' had uitgezet en afsloot met een duel- en een partijvorm.

Deze week traint Nieuwerkerk nog twee keer, alvorens het zaterdag een oefenwedstrijd op sportpark Dorrestein speelt tegen eersteklasser Zwervers uit Capelle. "Een mooie tegenstander. Omdat we nu op zaterdag spelen en Zwervers op zondag is gebleven, ontmoeten we elkaar niet meer voor de competitie." Voor Luijten zit er ook een persoonlijk tintje aan het oefenduel, bij de Capellenaren zit maatje Ben Spork op de bank als trainer. "Ben en ik hebben samen in de jeugd van Sparta gespeeld en zijn later ook doorgebroken. Dat schept een band."

Nieuwerkerk speelt in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 25 januari (tegen Oud Beijerland) in totaal drie oefenwedstrijden. De tweede is op dinsdag 13 januari tegen derdeklasser Ariston'80 uit Delft. Het derde oefenduel is tijdens het vierdaagse trainingskamp in Marbella, waar op zaterdag 18 januari VV De Weide uit Hoogeveen de tegenstander is. Luijten: "Een tweedeklasser. De dag ervoor trainen we nog een keer."

Nieuwerkerk vliegt in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 januari naar Marbella. Dat doet het met de complete selectie, inclusief de geblesseerde Sander Hoffmann. De doelman wordt op 22 januari aan zijn knie geopereerd, maar gaat dus wel mee naar Spanje. Hij zal nog zeker negen maanden niet inzetbaar zijn. Daarom ook is Nieuwerkerk hard op zoek naar een nieuwe tweede keeper. "Met Roy Spierings hebben we gelukkig een uitstekende vervanger, maar je moet er niet aan denken als ook hij geblesseerd raakt. Dan hebben we een serieus probleem. Vandaar dat we druk bezig zijn om nog een keeper aan de selectie toe te voegen."

De oefenmeester weet echter dat dat niet eenvoudig is. "De meeste keepers liggen vast bij andere clubs. Je bent aangewezen op keepers die niet gebonden zijn. We zijn momenteel aan het rondkijken." De laatste wedstrijden voor de winterstop zat Alec Schoneveld, doelman van de onder de negentien, op de bank.

Meer berichten