Logo hartvanzuidplas.nl
Martijn Peters: “Het instapmoment bij Moerkapelle was niet ongunstig.”
Martijn Peters: “Het instapmoment bij Moerkapelle was niet ongunstig.”

Derde jaar voor Peters bij Moerkapelle

  •   51 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Martijn Peters staat ook komend seizoen aan het roer bij Moerkapelle. Voorzitter Martien Zijderhand maakte zaterdag tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie bekend dat club en trainer elkaar gevonden hebben in een nieuwe verbintenis voor een jaar.

Door Erik van Leeuwen

Het huidige contract van de 40-jarige Peters loopt nog tot komende zomer. De Waddinxvener had eerder al laten weten het naar zijn zin te hebben op sportpark De Wilde Veenen. "Als club luister je vooral naar de geluiden vanuit de spelersgroep", reageert voorzitter Martien Zijderhand. "Die waren positief. Gelukkig zag Martijn het ook zitten om nog een jaartje door te gaan."

Voor Peters is Moerkapelle de eerste job als hoofdtrainer. Hij was eerder trainer van Be Fair 2 en was daarnaast actief in de jeugd bij Excelsior in Rotterdam. "Het is altijd een gok, je weet nooit of je als trainer de goede keuze maakt", zegt Peters. "Ik heb wel goed gekeken naar het instapmoment. Die was bij Moerkapelle niet ongunstig", doelt hij op de situatie ruim anderhalf seizoen geleden. Moerkapelle had een matig seizoen achter de rug. "Daardoor waren de verwachtingen niet echt hoog."

Toen hij bij Moerkapelle instapte wist Peters ook dat er een goede jeugdlichting zat aan te komen. "De mogelijkheid om te vernieuwen was er ook. Dat is ook wat er de afgelopen anderhalf seizoen is gebeurd: we hebben een veel bredere basis gekregen."

De prestaties werden in het eerste seizoen snel beter. Peters: "Ik heb me in het begin vooral beziggehouden met een goede organisatie. Dat begint met de verdediging. Toen dat was gelukt hebben we het accent wat meer verlegd naar aantrekkelijk en aanvallend voetbal. De rek is er nog lang niet uit en daarom ook ben ik blij met mijn contractverlenging. Los van het voetbalinhoudelijke is Moerkapelle gewoon een prettige club met fijne vrijwilligers en mensen. Dat is ook veel waard. Ik hoef me nooit zorgen te maken over organisatorische zaken."

Zijderhand hoopte destijds bij de aanstelling van Peters dat de jonge trainer voor een fris en nieuw elan zou zorgen binnen de selectie. "Dat is gebeurd. Natuurlijk willen we nu meer. De ambitie is om het steeds beter te doen."

Moerkapelle staat halverwege de competitie op de zesde plaats in de vierde klasse C met een voorsprong van zes punten op nummer zeven SPV'81. Komend weekend heeft de selectie een trainingskamp naar Valkenswaard op het programma staan. Dinsdag 14 januari wordt geoefend tegen Rohda'76.

Meer berichten