Logo hartvanzuidplas.nl
Koen Collee, zelf goed voor vier goals, hield zijn tegenstander Julian Middelkoop op nul. (foto: pr)
Koen Collee, zelf goed voor vier goals, hield zijn tegenstander Julian Middelkoop op nul. (foto: pr)

CKV Nieuwerkerk krijgt z'n revanche tegen KCC

  •   101 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk kende een droomstart in het nieuwe jaar. Voor ruim vierhonderd fans bleef het in sporthal De Kleine Vink rivaal KCC uit Capelle met 27-22 knap de baas.

Nieuwerkerk keek al weken uit naar de kraker in de hoofdklasse. Natuurlijk was de door KCC gewonnen wedstrijd in Capelle – de Nieuwerkerkse fans reisden er te voet naartoe - mooi, maar de return in Nieuwerkerk moest nog mooier worden. De organisatie van CKV Nieuwerkerk had dan ook flink uitgepakt. Alles liep gestroomlijnd en Zuidplas-burgemeester Han Weber en sportwethouder Jan Verbeek kregen een warm welkom in een bomvolle sporthal. Het was derby-time en dat was te zien en te merken in de Kleine Vink. In een kolkende zaal maakten beide teams hun opwachting in de spotlight.

Het begin van de wedstrijd was nog voor KCC (2-5), maar al snel nam Nieuwerkerk de regie over. Met een uitblinkende Jop Brouwer pakte de thuisploeg een 14-11 voorsprong bij rust.

Nieuwerkerk-trainers Leon Simons en Jan van Essen hadden ervoor gekozen om in het ene vak met Niels Stuurstraat en Jop Brouwer te spelen. Aan de andere kant werden Koen Collee en Mats Rodenburg gekoppeld aan international-duo Bo Oppe en Julian Middelkoop. Dit tweetal schitterde vorige week nog namens Jong Oranje op de Korfbal Challenge. In de Kleine Vink kwamen de jeugdige internationals niet uit de verf. Middelkoop zat vanaf minuut 1 in de broekzak van Collee en kwam daar niet meer uit. In het andere vak kreeg Mark Behrens geen moment vat op Brouwer.

In de tweede helft was het wachten op een reactie van KCC-coach Frits Wip. Wat ging hij bedenken tegen het gevaar van Jop Brouwer? Hij kon Mark Behrens eigenlijk niet laten staan op de ontketende Brouwer. Dat deed Wip wel en dat was opmerkelijk. KCC speelde in het vervolg van de wedstrijd aanvallend bijna alles over de dames. Stefan Dekkers maakte het wel waar in de tweede helft. De ex-speler van Nieuwerkerk was bij KCC de enige speler die er stond in de tweede helft. Het was te weinig voor de koploper.

Dekkers zorgde voor 20-19 en in de slotfase voor 23-21. De Nieuwerkerk-trein denderde echter door. Met de vierde treffer van Babette Blok en de vijfde van Niels Stuurstraat nam de Nieuwerkekr-aanhang alvast een voorschot op de zege. Bij 25-21 maakte Dekkers zijn laatste (achtste) en KCC's laatste goal. Koen Collee en Niels Stuurstraat zorgden voor een toegift aan de volle zaal in feeststemming.

Meer berichten