Logo hartvanzuidplas.nl
Een aanval van ZVH levert een nieuw punt op. (foto: André Dirks)
Een aanval van ZVH levert een nieuw punt op. (foto: André Dirks)

Volleyballers RECO ZVH na 3-1 zege vrijwel zeker naar kampioenspoule

  •   52 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van RECO ZVH kunnen zich gaan opmaken voor deelname aan de kampioenspoule. Na de 3-1 thuiszege op VoCASA moet het wel heel raar lopen willen de Zevenhuizenaren een plaats bij de eerste zes nog mislopen.

Door Erik van Leeuwen

Door de zege op VoCASA vergrootte ZVH de voorsprong op de Nijmegenaren, die achtste staan in de eredivisie, tot elf punten. Het gat met SSS (negende) en Zaanstad (tiende) is zelfs nog een punt groter. "In theorie kunnen we nog ingehaald worden, maar dan zouden wij alles moeten verliezen en één van de onderste drie teams vier keer moeten winnen. Dat zie ik niet heel snel gebeuren", reageerde ZVH-coach Kristian van der Wel.

De oefenmeester was wat ongerust aan het duel met VoCASA begonnen. Dat had vooral te maken met het ontbreken van wedstrijdritme aan Zevenhuizense kant. ZVH besloot in aanloop naar de hervatting van de competitie weliswaar door te trainen, maar geen oefenwedstrijden te spelen. Dit in tegenstelling tot de bezoekers, die al een wedstrijd in de benen hadden. "Je weet nooit hoe je als team de feestdagen uitkomt", zei Van der Wel, die al snel werd gerustgesteld door zijn team. "We gingen uitstekend van start."

Toch speelde ZVH zeker niet z'n beste wedstrijd van dit eredivisieseizoen. Het spel was slordiger dan anders. "Voor ons doen maakten we veel fouten. Gelukkig hadden we een ijzersterke Gianno Beij. Daar kwam later Ricardo Hofman bij, die niet zo goed begon, maar zich prima in de wedstrijd knokte."

Beij verdiende op de diagonaal volgens Van der Wel zeker een '9'. Daarmee zat hij ver boven het gemiddelde. De trainer beoordeelde het optreden van zijn team in Swanla met een 6. "Het was voldoende om van VoCASA te winnen. Het is ook fijn om te zien dat je met de ondergrens qua niveau een wedstrijd kan winnen. Maar het zal straks weer beter moeten."

ZVH zal sowieso boven zichzelf uit moeten stijgen als het de bekerfinale wil halen. Woensdag spelen de Zevenhuizenaren in Groningen de halve finale tegen Lycurgus. De landskampioen uit 2018 is de torenhoge favoriet. "Natuurlijk gaan we voor een stuntje. Of dat realistisch is moet blijken. Normaal gesproken wint Lycurgus, maar het is en blijft een bekerwedstrijd."

Omdat het duel al om 19.00 uur begint, hebben alle spelers en de staf een vrije dag van hun werk moeten nemen. "We rijden 's middags om twee uur en in Groningen eten we wat." Het is de eerste wedstrijd in een rij van vier - de andere drie zijn voor de competitie - in amper twee weken tijd. Thomas van Rij zal het vierluik vanaf de kant moeten toezien. Hij is geblesseerd aan zijn enkel en ontbrak daardoor zaterdag ook tegen VoCASA. Van der Wel: "Het valt gelukkig mee. Hij kan er normaal op lopen, Springen is nog wat te veel gevraagd."

Meer berichten