Logo hartvanzuidplas.nl
Een Zevenhuizense aanval wordt door het Blok van Taurus gestopt. (foto: André Dirks)
Een Zevenhuizense aanval wordt door het Blok van Taurus gestopt. (foto: André Dirks)

RECO ZVH heeft ook slechte dagen

  •   62 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Dat er in een goed jaar ook slechte dagen zitten, ondervond RECO ZVH afgelopen week. Woensdag was er de kansloze uitschakeling in de beker bij Lycurgus (3-0), zaterdag ging de Zevenhuizense eredivisionist voor de competitie met 3-2 onderuit tegen Taurus.

Door Erik van Leeuwen

"Kan gebeuren", zei coach Kristian van der Wel na de nederlaag in Houten bij Taurus. "We moeten even resetten. We zijn als team in een nieuwe fase beland. Je merkt dat er bij een vijfde plaats andere eisen horen. We hebben op dit moment even moeite om dat waar te maken."

De achilleshiel van ZVH zaterdag bij Taurus was de aanval. "Ons scoringspercentage was te laag", constateerde Van der Wel. Maar ook dit keer zocht hij de nuance. "Het had allemaal nog wel erger kunnen zijn. We hadden hier ook met nul punten kunnen vertrekken. Ondanks dat we niet zo goed speelden, hebben we de tweede en vierde set gewonnen. Als we twee fouten minder maken in de vijfde set win je nog. Uiteindelijk loopt Taurus één punt in. De schade valt achteraf dus erg mee."

Toch is er voor Van der Wel en zijn staf werk aan de winkel. "Stilstaan in je ontwikkeling is niet goed. Ik heb vandaag veel gewisseld en de teleurstellingen daarover zie je toenemen. Dat moeten we goed managen."

De volgende stap van ZVH is volgens Van der Wel het enigszins aanhaken bij het niveau van de top vier. "We willen toe naar een situatie waarin we het de topclubs moeilijk kunnen maken. Daarvoor moet je veel tegen topteams spelen."

Beker
De halve finale van de beker tegen Lycurgus was zo'n topwedstrijd. ZVH, dat nog altijd de geblesseerde Thomas van Rij mist, was nu nog een maatje te klein – het werd in Groningen 3-0 – maar Van der Wel hoopt dat zijn ploeg de komende maanden het gat met de traditionele top vier een stukje kleiner kan maken. De gelegenheid is er volop. In de reguliere competitie zijn vier van de vijf wedstrijden nog tegen een topper en aangezien ZVH hard op weg is zich te plaatsen voor de play-offs, kunnen de Zevenhuizenaren zich na de tweedeling van de competitie ook weer meten met de Nederlandse top.

Van der Wel: "Ons eerste doel is om de vijfde plaats te verdedigen. Dat zal niet eenvoudig worden, want Taurus heeft een iets makkelijker programma."

ZVH speelt nog tegen Zaanstad en dus de complete top vier. "Het zal erom hangen. Taurus heeft twee mindere tegenstanders."

Meer berichten