De aanval van Zaanstad kwam nauwelijks langs het blok van ZVH. (foto: André Dirks)
De aanval van Zaanstad kwam nauwelijks langs het blok van ZVH. (foto: André Dirks)

RECO ZVH kijkt uit naar kampioenspoule

Sport 233 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De wens om meer tegen topteams te spelen, zoals trainer Kristian van der Wel na de doordeweekse wedstrijd tegen nummer twee Lycurgus had uitgesproken, ging zaterdag al in vervulling. Door de simpele 3-0 zege op hekkensluiter Zaanstad mogen de Zevenhuizenaren zich opmaken voor de kampioenspoule.

Door Erik van Leeuwen

Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is dat een comfortabele uitgangspositie voor ZVH, dat als eerstejaars eredivisionist de 'logische' doelstelling had om niet te degraderen. De Zevenhuizense equipe maakt echter sneller progressie dan verwacht. "We zijn toe aan een volgende stap", concludeerde Van der Wel na de 3-0 tegen Zaanstad.

Na een uur stonden beide ploegen al weer gedoucht en wel aan de bar een drankje te drinken. Van enige tegenstand voor ZVH was geen sprake. "We waren op alle fronten beter", zei Van der Wel, die beseft dat ZVH wedstrijden tegen Lycurgus, Dynamo en Sliedrecht Sport nodig heeft om verder te groeien.

Confrontatie
Vorige week dinsdag liet ZVH tegen Lycurgus, de landskampioen van 2018, al zien dat het gat met de absolute top iets minder groot is geworden. In Swanla won het team de eerste set en lonkte winst in de tweede set (20-15), totdat de Groningse topspelers opstonden. "Dat ze die tweede set wonnen, was de klasse van Lycurgus. Voor ons is het goed dat we straks wekelijks worden geconfronteerd met dit soort tegenstanders. We zullen waarschijnlijk niet veel winnen in de kampioenspoule, maar wel veel leren. Uiteindelijk willen we richting de top vier. Daar hebben we zeker nog een paar jaar voor nodig."

ZVH wil die stap maken met de huidige ploeg. Een ploeg die bestaat uit jongens uit de regio. "Dat blijft onze koers", benadrukte Van der Wel. "We halen geen spelers uit andere delen van het land, of uit het buitenland. Los van het geld dat we niet hebben, willen we dat ook niet. We proberen de beste spelers uit de omgeving te krijgen. Die hebben we nu."