Timon van Dam was een plaag voor de verdediging van Floreant, maar moest vanwege maagproblemen een kwartier na rust worden gewisseld. (foto: Stef Hoogendijk)

Verdiend gelijkspel Moerkapelle tegen koploper Floreant

Sport 562 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Twaalf overwinningen op rij had Floreant behaald, tot de ploeg zaterdag neerstreek op sportpark De Wilde Veenen. Moerkapelle knokte zich onder het genot van een stralend zonnetje naar een verdiend gelijkspel tegen de Boskoopse koploper (2-2). "Met een beetje geluk hadden we ook kunnen winnen", aldus trainer Martijn Peters.

Door Erik van Leeuwen

De Waddinxveense oefenmeester overdreef daarmee niet, want vooral na rust kreeg zijn ploeg mogelijkheden te over. Stefan van der Salm (twee keer zelfs), Remon de Bruin, Daniël van den Hoven en Stefan Sallevelt hadden in de tweede helft de 3-2 op hun schoen c.q. hoofd. Kopballen van Van den Hoven en Sallevelt werden ternauwernood door de verdedigers van Floreant van de lijn gehaald.

"Ik denk dat we een prima tactiek hanteerden", zei Peters, die met zijn ploeg Floreant de bal gunde. Waar het kon, dat was tenminste de bedoeling, moesten met razendsnelle aanvallen tegenstoten worden geplaatst.

Op de manier zoals was bedacht, werd Floreant inderdaad pijn gedaan. De gasten hadden het veldoverwicht, maar strandden op een goed georganiseerde tegenstander. Al in de achtste minuut werd een goede Moerkapelse tegenaanval Floreant fataal. Stefan van der Salm gaf voor, waar Laurens Sluiter net een teenlengte tekort kwam om de bal te raken, voor de bij de tweede paal ingelopen Timon van Dam was de voorzet wel op maat: 1-0.

Gelijkmaker
De snelle gelijkmaker van Floreant viel onder de noemer 'ongelukkig'. Een ingooi werd door de verdediging van Moerkapelle niet goed verwerkt en ook de ingreep van doelman Lorenzo Sloof, die de bal met twee vuisten wegstompte, was niet compleet. De op de rand van het strafschopgebied wachtende Bart Houdijk plaatste de bal met een lob in het lege doel: 1-1.

Het was één van de weinige missers aan de kant van Moerkapelle, dat gedisciplineerd bleef spelen. De ploeg rekende in de aanval op de flitsen van Timon van Dam. De rappe aanvaller bereidde de 2-1 voor van Laurens Sluiter.

De streekderby – het sportpark van Floreant ligt hemelsbreed op nog geen vier kilometer van Moerkapelle's thuishaven – werd er in de tweede helft niet minder boeiend op. Floreant ging, uitgedaagd door de achterstand, op jacht naar de 2-2. Die viel al snel en opnieuw was het Bart Houdijk die Sloof passeerde: 2-2.

Vijf kansen
Moerkapelle bleef het geduld houden om met snelle tegenaanvallen uit de verdediging te komen. Dat leverde vijf grote kansen op. Dat de 3-2 uiteindelijk niet viel, leidde tot gemengde gevoelens na het laatste fluitsignaal bij Martijn Peters en zijn spelers.

"Ik vind vooral dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld", reageerde de trainer. "Dat is mij veel waard, zeker na het matige spel vorige week tegen Moordrecht."

Peters zal dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op Thom van den Berg. De jonge verdediger moet in april geopereerd worden aan zijn schouder.