Logo hartvanzuidplas.nl
Cain van Hal, die in de basis begon, slaat langs het blok van Orion. (foto: André Dirks)
Cain van Hal, die in de basis begon, slaat langs het blok van Orion. (foto: André Dirks)

Winnen van topclubs voor ZVH nog te hoog gegrepen

  •   51 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De top vier blijft voor de volleyballers van Reco ZVH vooralsnog een onneembare vesting. Afgelopen week waren Sliedrecht én Orion, de nummers drie en vier van de eredivisie te sterk (3-0 en 3-1). Met de finalereeks voor de deur moet ZVH zich instellen op de nodige nederlagen.

Door Erik van Leeuwen

Acht keer ontmoette ZVH dit seizoen (zeven keer voor de competitie, één keer in de beker) de top vier van Nederland. In alle gevallen draaide het uit op een nederlaag. Dat de nummer vijf van de eredivisie zaterdag in Doetinchem tegen Orion een set – de derde - wist te pakken, was een succesje. "Het gat dat er met de top is, dichten we niet in één seizoen", beseft trainer Kristian van der Wel. "Het betekent wel dat we met een andere mindset de kampioenspoule moeten ingaan. De eerste zes doen mee en dat houdt in dat we waarschijnlijk meer gaan verliezen dan winnen. Onze doelstelling hebben we al gehaald door bij de eerste zes te eindigen, maar het is wel van belang dat we met zijn allen duidelijk afspreken waar we de komende periode heen willen."

De staf van ZVH is de laatste wedstrijden van de reguliere competitie – zaterdag is de laatste tegen Dynamo – dan ook bezig om iedereen volop speeltijd te geven. Tegen Orion begonnen de Zevenhuizenaren daarom met Cain van Hal en Max Nieuwstadt in de basis. Spelverdeler Timothy Scheffers bleef met een knieblessure aan de kant.

Geen illusie
Van der Wel heeft niet de illusie, dat hij met ZVH de top vier serieus kan bedreigen. "Dat wil niet zeggen dat we incidenteel geen succes kunnen boeken. Voor ons is het goed dat we straks elke week een wedstrijd tegen een toptegenstander mogen spelen. Daar worden we absoluut beter van."

Deelname aan de kampioenspoule staat voor ZVH dus in het teken van de toekomst. Op korte termijn wordt ook duidelijk met welke groep het nieuwe seizoen wordt ingegaan. Van der Wel gaf eerder al aan dat hij dat het liefste doet met de huidige selectie.

De goede prestaties van de Zevenhuizenaren zijn echter niet onopgemerkt gebleven. Er is voor spelers belangstelling van andere clubs. Van der Wel: "We doen het goed en spelers hebben zich in de kijker gespeeld bij andere clubs. Dat is natuurlijk een groot compliment voor ons, maar wij willen niemand kwijt. Tegen de top kunnen we niet op als het om primaire arbeidsvoorwaarden gaat, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de secundaire voorwaarden goed zijn. Uiteindelijk is het aan de desbetreffende speler om een keuze te maken."

Meer berichten