Logo hartvanzuidplas.nl
Niels Stuurstraat stond op scherp tegen Avanti. Hij maakte negen goals.
Niels Stuurstraat stond op scherp tegen Avanti. Hij maakte negen goals.

CKV Nieuwerkerk gaat vol voor Korfbal League

  •   105 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nog drie punten scheidt CKV Nieuwerkerk van een plaats in de play-offs van de hoofdklasse. Na de 30-26 zege op Avanti heeft de ploeg van trainer Leon Simons en Jan van Essen het ticket voor het grijpen.

Nieuwerkerk heeft met nog drie duels te gaan een voorsprong van vier punten op nummer drie TOP uit Arnemuiden. De voorsprong op nummer vier HKC, dat zaterdag verloor van koploper KCC, is intussen vijf punten.

Simons kon na de vijfde zege op rij, zaterdag tegen Avanti, 'niet ontkennen' dat zijn ploeg er goed voor staat. "Het uitgangspunt blijft de komende drie wedstrijden te winnen. We moeten de juiste focus houden om straks optimaal aan de start te staan van de play-offs. Voor mij zijn die play-offs geen prijs, dat is promotie naar de Korfbal League wel. Daar gaan we vol voor."
Simons zei er ook bij alles in de juiste volgorde te willen doen. "Eerst moeten we ons plaatsen voor de play-offs, daarna komt een volgende doel: het halen van de hoofdklasse-finale."

De oefenmeester roept al jaren dat resultaten het gevolg zijn van het proces van beter worden en vooral beter willen worden. Die gretigheid bij zijn spelers doet de ploeg volgens hem grote stappen maken.

"Er is altijd ruimte voor verbetering", constateerde hij na afloop van de zege op Avanti. "We hadden het eerder kunnen beslissen, maar aan de andere kant: de concurrentie wint maar met één doelpunt verschil van Avanti."

Wisselende opstellingen
Koen Collée, het grote talent bij Nieuwerkerk, begon tegen de Pijnackerse bezoekers op de bank. "Hij weet dat dat kan gebeuren, want we spelen met vijf heren. En dat vijftal kan heel goed samen en in wisselende opstellingen met elkaar spelen", legde Simons uit. "Dat is ook onze kracht."

Toen Collée in de tweede helft als invaller het veld werd ingestuurd, gaf hij het gevoel alsof hij iets goed te maken had. Van zijn eerste drie schoten gingen er twee in. Met vier treffers uit zeven doelpuntpogingen hielp hij zijn trainer aan een gouden wissel. "Dat zijn cijfers die je als basisspeler niet haalt", zei Simons. Zo'n superinvaller wenst iedere trainer. Simons: "Die grap werd na afloop in het team ook gemaakt. Dat tekent de geweldige sfeer."

Simons vond het niet nodig om het 'doordraaischema' te delen met de buitenwereld. "Ik wil onze aanstaande tegenstanders niet wijzer maken dan ze al zijn. Als ze het zo graag willen weten: ga ons dan maar bestuderen."

Meer berichten