Logo hartvanzuidplas.nl
Stefan Broersen en Liesbeth de Boer wonnen hun mixdubbel.
Stefan Broersen en Liesbeth de Boer wonnen hun mixdubbel.

Goede derde BCN wil meer

  •   26 keer gelezen   Sport

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – Spannend was het op de slotdag van de competitie niet meer voor BC Nieuwerkerk, al gold dat niet voor tegenstander BC Schollevaar. De buren hadden nog drie punten nodig om zich in veiligheid te spelen en als goede buur deed BCN niet moeilijk: 5-3.

Door Erik van Leeuwen

Buiten de Parkzoomhal maakte Ciara zich op als heuse storm, binnen in de zaal speelde BCN zich ontspannen naar de laatste overwinning. Met drie spelers en speelsters sloot de Nieuwerkerkse vierdedivisionist het seizoen af op de derde plaats in het klassement. "Al met al geen slecht seizoen", analyseerde Liesbeth de Boer. BCN begon met bescheiden ambities aan de competitie. Een nieuwe jonge heer die moest wennen – Jaynique van Heerdt – topdame Lotte Redeker op studiereis en een teruggekeerde Wendy de Ridder maakte dat een kampioenschap uit het zicht werd gesteld.

"Je kan beter geen overspannen verwachtingen kweken als het er niet inzit", zei De Boer. "Dat is ook zo uitgekomen. BV Voorburg, de kampioen, was erg sterk. We hebben één keer gelijkgespeeld tegen ze, maar ze staken echt met kop en schouders boven de rest uit."

In de stormvrije Parkzoomhal had BC Schollevaar zondagmorgen nog een geheim wapen ingezet. Michel Heuer, speler van Schollevaar 3, was 'voor de gelegenheid' toegevoegd aan het vierde team van de bezoekers. Het was een legale actie, want zowel het derde als vierde spelen in de vierde divisie. "Het mag en regels zijn regels", maakte De Boer zich niet druk over de aanwezigheid van de Schollevaarse troef. "Misschien dat ik er anders over gedacht had als wij nog belangen hadden gehad", voegde zij  er wel aan toe. Heuer deed waarvoor hij 'ingehuurd' was. Hij won drie partijen, daarbij heel slim de eerste herensingle met Stefan Broersen ontwijkend.

Overname
Zonder of mét Heuer, BCN hield de overwinning in eigen huis. De enkelspelpartij van Lotte Redeker, sinds enige tijd weer terug van overzeese avonturen, moest vroegtijdig worden gestaakt. Haar tegenstandster klapte door haar enkel.

"Ik zou het wel leuk vinden om nog een keer in de derde divisie gaan spelen", reageerde De Boer. Daarbij zei ze ook te twijfelen aan haar eigen toekomst in BCN 1. "Het gaat niet om mij, maar om de club. Ik ben 48 jaar. Er moet iemand een keer mijn plaats overnemen." Ze heeft zelfs al iemand op het oog. "Een meisje in de vijfde divisie maakt een grote ontwikkeling door." Aan de andere kant twijfelt ze of ze geschikt is om lager te spelen.

De Boer mag dan bijna de vijftig aantikken, ze won dit seizoen wel zeventig procent van haar partijen. "Op ervaring." Deze week zit ze in de zon, maar daarna is het weer volle bak voor haar en levenspartner René van Heerdt in de veteranencompetitie. "Die is voor mij een stuk zwaarder dan de vierde divisie. Oude toppers doen mee, en ook spelers die in de eerste divisie spelen."

Ze moet fit zijn voor het NK Veteranen, want met Ineke Lotgering heeft ze de dubbeltitel te verdedigen. "De veteranencompetitie is de ideale voorbereiding. Het is hoog niveau."

Meer berichten