Logo hartvanzuidplas.nl
ZVH promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau. (foto: archief HvH)
ZVH promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau. (foto: archief HvH)

ZVH heeft team volgend seizoen bijna rond

  •   441 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH sloot zaterdag de reguliere competitie af met een 3-0 nederlaag bij Dynamo in Apeldoorn. De koploper was de Zevenhuizense nummer vijf van de eredivisie op alle fronten de baas.

Toch verscheen na afloop van het duel een glimlach op het gezicht van trainer/coach Kristian van der Wel. Hij meldde dat het zeker is dat tien van de twaalf spelers van de huidige selectie ook volgend seizoen in Swanla te bewonderen zijn. Dat wil niet zeggen dat er twee spelers vertrekken. "Nee hoor. We hadden alle gesprekken graag afgelopen week willen afronden, maar dat is niet gelukt. Deze week willen we uitsluitsel krijgen van de laatste twee spelers. Onze deadline is komende vrijdag."

Het is niet voor niets dat de Zevenhuizense eredivisionist om die duidelijkheid vraagt. Mochten er spelers vertrekken, dan wil de club de tijd hebben om adequate vervangers te halen. Van der Wel is in elk geval blij dat negentig procent van de spelers sowieso blijft. "Er is toch behoorlijk aan ze getrokken, dat weet ik. Wij willen graag verder met deze spelersgroep. Dat is het mooiste compliment voor de spelers. Ze hebben het ook fantastisch gedaan met de vijfde plaats."

Eisen
De spelers hebben wel zo hun eisen. Dat zit 'm vooral in de voorwaarden. "De jongens hebben de ambitie om beter te worden. Dit seizoen zijn we al één keer meer gaan trainen. We zijn nu aan het kijken naar wat we nog meer kunnen doen."

ZVH traint al vier keer in de week. "We zijn met zijn allen nieuwsgierig wat het effect is van een extra training. Het vierde trainingsmoment heeft ons dit seizoen veel gebracht."

Van der Wel heeft precies twee weken om zijn team klaar te stomen voor het vervolg van de competitie, de kampioenspoule. Na het bekend worden van de eindstand gaf de NeVoBo ook het speelschema van de top zes vrij. ZVH begint zaterdag 22 februari in eigen huis tegen het Groningse Lycurgus. De Zevenhuizenaren willen het de grote ploegen zo moeilijk mogelijk maken. Van der Wel: "Het wordt weer een fantastische leerschool."

Meer berichten