Logo hartvanzuidplas.nl
Kevin Kamerbeek glipt langs een tegenstander. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)
Kevin Kamerbeek glipt langs een tegenstander. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)

Daniel da Cruz schiet Nieuwerkerk naar winst

  •   92 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Hij stond zaterdag tegen Zwarte Pijl eindelijk weer eens in de basis en was meteen belangrijk. Met twee treffers wees Daniel da Cruz Nieuwerkerk de weg naar de 2-1 overwinning.

Nieuwerkerk kon zich een week na de uitglijder bij VVOR geen nieuwe misstap veroorloven. Om in het spoor te blijven van koploper OSV Oud-Beijerland moest zaterdag op sportpark Dorrestein gewonnen worden van Zwarte Pijl. Omdat Wayne van den Burg was geschorst en Stefan van der Vlegel was geblesseerd deed trainer Ron Luijten een beroep op Daniel da Cruz in de spits. Da Cruz beschaamde het vertrouwen niet, scoorde twee keer voor rust en legde daarmee de basis voor de zege.

"Met Daniel weet je wat je hebt: een sterke spits die goed een bal kan vasthouden", meende Luijten. "Hij heeft zijn rol prima ingevuld vandaag. Ik weet dat hij het niet altijd eens is als hij niet speelt, maar als hij in het veld staat doet hij zijn werk. Soms als middenvelder, soms als spits. Als trainer ben ik hartstikke blij dat ik op zulke spelers kan terugvallen. Dat is ook de kracht van deze selectie. Met elf spelers haal je het einde van het seizoen niet."

Dat Da Cruz tweemaal trefzeker kon zijn in de eerste helft was niet toevallig. In de eerste 45 minuten was Nieuwerkerk Zwarte Pijl ruim de baas. De thuisploeg speelde gegroepeerd en gaf nauwelijks kansen weg.
Dat was anders na rust met de wind tegen. De aansluitingstreffer wakkerde bij de bezoekers de hoop op een goed resultaat aan. Nieuwerkerk stond enkele fases met de rug tegen de muur, zonder dat dat echt grote kansen opleverde voor Zwarte Pijl.
"We hadden het behoorlijk moeilijk", gaf Luijten toe. "Maar we hadden wel nog twee kansen om er 3-1 van te maken." Invaller Jens Stange had daarbij bijna succes met een lob.

"Vandaag telde dat we niet opnieuw puntverlies zouden lijden. Die opdracht hebben we uitgevoerd. We blijven de jacht op Oud-Beijerland voortzetten. Van vijf punten achter raak ik niet in de war nu."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!