Logo hartvanzuidplas.nl
Trainer Glen Telusa praat binnenkort over zijn toekomst bij Moordrecht. (foto: archief HvH)
Trainer Glen Telusa praat binnenkort over zijn toekomst bij Moordrecht. (foto: archief HvH)

Moordrecht maakt stunt niet af

  •   307 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Het optreden van Moordrecht in en tegen Bergambacht vergulde trainer Glen Telusa met trots. De hekkensluiter verloor, maar de thuisploeg moest tot het uiterste gaan: 5-4.

"We staan dan wel met lege handen, we voelen ons zeker ook de morele winnaar", zei Telusa direct na afloop. "De manier waarop we Bergambacht hebben bestreden maakt mij trots. We speelden eindelijk een hele wedstrijd naar behoren. Dat was voor het eerst dit seizoen. Tot zaterdag speelden we alleen de eerste of tweede helft goed."
Telusa had tegen Bergambacht, dat eerder dit seizoen op sportpark 't Lage met 1-7 te sterk was voor zijn team, gekozen voor een 4-4-2 systeem. Daarmee hoopte hij het gevaar van de vleugels van Bergambacht te neutraliseren. Telusa wist ook dat er veel ruimte achter de verdediging van de thuisploeg lag.

Al na een paar minuten wist Moordrecht te profiteren. Uit een pass van Davey Hehakaja scoorde Diego Sohilait (0-1). Het was de opmaat voor een opwindend gevecht waarbij de gasten hun huid zo duur mogelijk verkochten. Djazz Manusama maakte 1-2 waarna Bergambacht de strafschop nodig had om weer langszij te komen. Net voor rust kwam de kampioenskandidaat op 3-2, maar van een Moordrechtse ineenstorting, zoals dit seizoen vaker gebeurde, was geen sprake.

Via uitblinker Manusama - Telusa: "Hij speelde het middenveld van Bergambacht helemaal dronken" - werd het 3-3 en toen Davey Hehakaja een kwartier voor tijd voor 3-4 zorgde, hing een sensatie in de lucht. Doordat bij Moordrecht de krachten wegvloeiden, kon Bergambacht puntverlies ternauwernood afwenden (5-4).
"Als we zo spelen tegen SPV'81 en Ammerstol moet dat punten opleveren", reageerde Telusa. "Uiteindelijk wil je ook resultaat halen."

Telusa praat binnenkort over zijn toekomst bij Moordrecht. "De club is de selectie voor komend seizoen in kaart aan het brengen." Hij heeft wel oren naar een langer verblijf als er een stevigere basis komt. "Drie, vier jongens die doorstromen vanuit de A en we hebben zeventien spelers. Daar kunnen we wat mee."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!